Prima pagină D:News

Cum a doborât un ''războinic'' rus un intrus modern în timpul unui festival de reconstituire istorică - VIDEO

Alni Motogna 05.14.2016 | ● Vizualizări: 1934
Foto:captură video     + zoom
Galerie foto (1)

Martorii incidentului şi utilizatorii reţelelor de socializare au avut păreri diferite în ceea ce priveşte episodul.

O dronă care filma un festival de reconstituire istorică, în regiunea Lipetsk din centrul Rusiei, a fost doborâtă cu o suliţă, de unul dintre actorii costumaţi în războinici medievali. Quadcopter-ul, aflat la o înălţime de numai 3 metri faţă de sol, înregistra imagini în timpul unei scene de luptă cunoscută sub denumirea de ,,bridge fight".

,,Suliţa nu avea vârful ascuţit. Prin urmare, drona nu a fost distrusă, ci doar s-a prăbuşit", a declarat Pavel Semyonov, unul dintre organizatorii festivalului Rusborg 2016, pentru publicaţia Rossiyskaya Gazeta. 

Martorii incidentului şi utilizatorii reţelelor de socializare au avut păreri diferite în ceea ce priveşte episodul doborârii dronei. Unii susţineau că nemulţumirea actorului faţă de faptul că a fost filmat era justificată, alţii erau de părere că el trebuie să plătească despăgubiri pentru distrugerea pe care a provocat-o. În cele din urmă, ,,războinicul" s-a oferit voluntar să îl despăgubească pe proprietarului dispozitivului. 

Sursa:youtube.com/Russia Insider

Cu toate acestea, câţiva dintre participanţii la festival încă îl susţin pe actor, spunând că fapta lui este total justificată. Aceşti martori sunt de părere că dronele ar trebui interzise la un eveniment de reconstituire istorică, la care participanţii nu au voie să poarte nici măcar lenjerie intimă produsă în epoca contemporană. 

Festivalul ,,Rusborg", axat pe desfăşurarea de activităţi de reconstituire istorică medievală, are loc începând cu anul 2005. În acest an, au fost prezente atât echipe din peste 30 de regiuni ale Rusiei, cât şi din alte ţări europene. În cadrul acestui eveniment, turiştii pot vedea demonstraţii de lupte tradiţionale, tir cu arcul şi aruncări cu suliţa şi pot participa la cursuri de meşteşugărit, întreceri sportive şi alte tipuri de competiţii. 

Sursa: rt.com

Vă mai recomandăm şi: O nouă descoperire uluieşte cercetătorii. Un sit al vikingilor din Canada rescrie istoria pe care o ştim - FOTO+VIDEO

                                              Un text vechi de 3.700 de ani a scos la iveală cea mai veche dovadă a unei plângeri. ''Drept cine mă iei, de mă tratezi cu atâta dispreţ?'' - FOTO

                                              Efectul dezastruos al primei încercări de a introduce o taxă pe zahăr: 12 copii au murit otrăviţi cu arsenic