Prima pagină D:News

Ce alimente poţi să mănânci SEARA dacă vrei să nu te îngraşi - FOTO

Simona Tudorache 06.13.2016 | ● Vizualizări: 6722

Dacă vrem să câştigăm bătălia cu kilogramele, masa de seară trebuie să devină o amintire. Nutriţionistul Luminiţa Florea precizează pentru Gândul care sunt alimentele pe care e indicat să le evităm la cină.

Nutriţionistul Luminiţa Florea precizează pentru Gândul care sunt alimentele pe care e indicat să le evităm la cină.

“Masa de seara poate fi opţională într-o dietă echilibrată, asta dacă am reuşit să acoperim cel puţin două mese principale (mic dejun şi prânz) şi una–două gustări de-a lungul zilei respective. De cele mai multe ori se întâmplă însă să fie singura şi cea mai consistentă masă a zilei pentru o persoană şi ,din păcate, o reţetă ,,de succes” pentru creşterea în greutate pe termen lung. În acest mod,  îngrăşarea nu va întârzia să apară mai devreme sau mai târziu)", spune nutriţionistul Luminiţa Florea pentru Gândul.

1 .Alimente care nu trebuie consumate seara:



- paine integrală/ cu seminţe;

- cereale (tip muesli, boabe de grâu, orz, ovăz

- mămăligă/ preparată cu mălai, griş;

- paste făinoase din făină integrală;

- orez brun, nedecorticat;

- legume şi leguminoase cu amidon (cartofi, mazăre, fasole boabe, linte, năut);

- hrişca; cuş-cuş; mei; quinoa;

- zahăr şi derivate cu zahăr-prăjituri, bomboane, foietaje, creme, ciocolată, sucuri carbogazoase sau necarbogazoase;

- fructe şi sucuri naturale;

- unt, smântână, brânzeturi grase (oaie, bivoliţă, brânzeturi franţuzeşti, caşcaval);

- mezeluri cu carne tocată (crenvuşti, parizer, tobă, salam, cârnaţi, cabanos, pateu);

- tocături cu grăsime (mici, chiftele, hamburgeri);

- oleaginoase (migdale, nuci, alune, fistic, caju, macadamia);

- alcool, cu moderaţie.

2. Alimente care se pot consuma seara:

- carne albă slabă, peşte şi derivate;

- ouă, cu moderaţie, ocazional;

- lactate şi brânzeturi cu aport mediu de grăsime (maxim 16-18% grăsime);

- de evitat carnea roşie, bogată în grăsimi sau procesată;

- legume multe, crude, nepregătite termic, la grătar, sau doar uşor prelucrate, stil wok.

Sursa: Gândul

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI