Home » D:News » Motivul RUŞINOS pentru care unii bărbaţii se simt anxioşi în compania anumitor femei

Motivul RUŞINOS pentru care unii bărbaţii se simt anxioşi în compania anumitor femei

Publicat: 28.08.2016
S-a dovedit, încă o dată, cât de diferiţi sunt bărbaţii faţă de femei.

Într-un studiu publicat în revista European Journal of Social Psychology, o echipă de cercetători susţine că, în mod normal, bărbaţii care se află în relaţii cu femei care au un comportament sexual agresiv sunt anxioşi, în ciuda faptului că nu recunosc acest lucru. Cercetarea a fost făcută pe 62 de cupluri, pe parcursul a 8 luni. 

În încercarea a afla cum dorinţa sexuală a indivizilor influenţează modul în care aceştia sunt atraşi unul faţă de celălalt, psihologii au determinat că există patru tipuri de parteneri sexuali: siguri, anxioşi, evitant-desconsideraţi şi evitant-temători. Mai mult decât atât, s-a demonstrat că, într-o relaţie, aceştia sunt complementari. 

Noul studiu susţine faptul că aceste caractere nu sunt fixe, ci ele se manifestă în funcţie de persoana cu care suntem în relaţie. De exemplu, dacă partenerul nostru are o fire afectivă, ne vom simţi mai puţin anxioşi în prezenţa sa. 

Pentru a-şi testa teoria, oamenii de ştiinţă au chestionat 62 de cupluri în ceea ce priveşte modul în care se desfăşoară relaţia lor, cu scopul a fost de a determina ,,nivelul de atractivitate” al fiecărui individ faţă de partenerul său. În timpul experimentului, cuplurile au fost filmate, pentru ca specialiştii să poată investiga detalii ale mimicii fiecărui participant. Testul a fost repetat după 4 şi 8 luni. 

Rezultatele au arătat că bărbaţii sunt diferiţi faţă de femei, în ceea ce priveşte atât dorinţa de intimitate, cât şi cea sexuală. Referitor la comportamentul femeilor, s-a constatat că, pe parcurs ce relaţia în care sunt implicate avansează, iar partenerii lor manifestă o dorinţă sexuală tot mai evidentă, ele devin din ce în ce mai puţin anxioase. Cu totul alta este situaţia bărbaţilor, deoarece aceştia devin ce în ce mai anxioşi, pe parcurs ce partenerele lor manifestă o dorinţă sexuală tot mai evidentă. 

Una dintre explicaţiile pe care ni le oferă specialiştii se referă la faptul că bărbaţii percep femeile cu o dorinţă sexuală clar manifestată ca fiind mult mai puţin fidele. O altă teorie pe care ne-o oferă cercetătorii menţionează faptul că bărbaţii devin anxioşi în faţa femeilor agresive din punct de vedere sexual pentru că această atittudine nu corespunde normelor cu care suntem obişnuiţi. 

Diferenţa dintre bărbaţi şi femei a fost constatată şi în ceea ce priveşte modul în care atractivitatea dintre parteneri scade pe parcursul relaţiei. De exemplu, bărbaţii devin din ce în ce mai atraşi de partenerele lor, pe parcurs ce acestea manifestă o dorinţă sexuală tot mai scăzută, dar o dorinţă de intimitate tot mai evidentă. Specialiştii susţin că bărbaţii au acest comportament deoarece sunt, de fiecare dată, în căutarea unor partenere care vor să aibă o viaţă sexuală activă, însă să nu exagereze în acest sens. 

Sursa: fusion.net 

Vă mai recomandăm şi: Concluzie surprinzătoare: tinerii născuţi în ultimii 20 de ani fac mult mai puţin sex decât cei dinainte. Motivele sunt neaşteptate

                                             Există o legătură între viaţa noastră sexuală şi performanţele sportive pe care le avem? Oamenii de ştiinţă ne oferă răspunsul

                                          Sfaturile de acum 100 de ani pe care tinerii căsătoriţi le primeau înainte de noaptea nunţii. Ce trebuia să ştie o soţie ”credincioasă şi castă” şi de ce bărbaţilor le era interzis ”să exagereze”

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase