Home » D:News » Motivul pentru care bărbaţii adorm mult mai repede decât femeile, elucidat de oamenii de ştiinţă

Motivul pentru care bărbaţii adorm mult mai repede decât femeile, elucidat de oamenii de ştiinţă

Publicat: 15.09.2016
Multe femei se plâng că stau cu ochii pe tavan noaptea în timp ce soţii acestora dorm adânc.

Cercetătorii consideră că au descoperit motivul pentru care bărbaţii adorm mult mai repede decât femeile. După cercetări ample, cercetătorii au descoperit că  ceasul circadian al femeilor este cu două ore înaintea celui masculin. 

Având în vedere că bărbatul decide în general la ce oră trebuie să doarmă, acesta va adormi mult mai repede, afirmă cercetătorii. Femeile care încearcă să schimbe cursul ceasului circadian deseori se trezesc mult mai devreme, pentru a fi obosite seara odată cu partenerul.

Studiul realizat de cercetătorii canadieni a implicat observarea unui grup de 25 de bărbaţi şi femei pentru 72 de ore, monitorizându-le modul în care dorm.

Ciclul circadian controlează momentul în care adormim şi în care ne trezim, ne permite să fim obosiţi seara şi să ne trezim dimineaţa. Cercetătorii au descoperit că femeile sunt predispuse în procent de 50% să întâmpine probleme atunci când încearcă să adoarmă. Cele două părţi ale studiului au avut loc în laborator, unde au fost ţinuţi pe rând timp de o oră înainte să adoarmă.  Aceştia au descoperit că ritmul circadian al femeilor este între 1,7 şi 2,3 ore înaintea celui bărbătesc.

Sursa: Mail Online.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase