Home » D:News » Sezonul rece favorizează apariţia acneei. Iată câteva sfaturi pentru a evita agravarea erupţiilor

Sezonul rece favorizează apariţia acneei. Iată câteva sfaturi pentru a evita agravarea erupţiilor

Publicat: 21.10.2016
Sezonul rece favorizează apariţia acneei. Iată câteva sfaturi pentru a evita agravarea erupţiilor
În timpul sezonului rece, problemele pielii încep să se agraveze. Printre aceste probleme se numără erupţiile acneice care sunt la fel de frecvente în rândul tinerilor, cât şi în rândul adulţilor.

Persoanele cu acnee ar face orice să scape de coşuri în scurt timp. Iar de la dorinţă până la manevrele greşite uneori nu este decât un pas. Agresarea pielii, terapiile naturiste fanteziste, machiajul în exces, toate contribuie la agravarea acneei. 

“Soarele usucă pielea şi aparent îmbunătăţeşte aspectul tenului acneic uniformizând culoarea. În acelaşi timp, căldura şi lumina intensifică secreţia de sebum şi acumularea lui la nivelul porilor, cu accentuarea erupţiei de acnee după sezonul estival”, afirmă medicul dermatolog Mihaela Leventer.

“O altă greşeală frecventă este lipsa de perseverenţă în tratamentul recomandat de specialist, abandonul după câteva zile sau săptămâni fiind adesea întâlnit. Ameliorarea se obţine treptat şi un tratament corect se întinde pe o perioada lungă de timp. Tratamentele de acnee urmează nişte paşi care trebuie respectaţi în toată perioada de risc, adică în pubertate, adolescenţă. După încheierea acestei perioade, îngrijirea cosmetică antiseboreică ar trebui să fie regulă, aşa cum ne obişnuim cu pasta de dinţi şi cu periuţa, adică toată viaţa”, adaugă aceasta.

Specialiştii insistă şi asupra folosirii cu discernământ a terapiei cu anticoncepţionale. Acestea nu se iau niciodată la întâmplare.
 
“Nu orice contraceptiv este bun şi nu oricui. Administrarea lor se face dupa protocoale de lucru bine stabilite şi se ţine cont de vârstă, analize şi ecografia ovarelor atunci când se alege tratamentul”, accentuează medicul Mihaela Leventer.
 
Consultul dermatologic este primul gest recomandat pacienţilor care vor să scape de acnee în cel mai scurt timp. În plus, medicii îi sfătuiesc pe părinţi să nu agreseze leziunile de acnee ale copiilor şi să nu-i încurajeze să folosească fondul de ten la vârste fragede. În ceea ce priveşte dieta, sunt de evitat dulciurile în exces şi laptele provenit de la animale tratate cu hormoni. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase