Home » D:News » Lucrările la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac s-au finalizat. Nu mai sunt camere libere

Lucrările la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac s-au finalizat. Nu mai sunt camere libere

Publicat: 21.12.2016
Lucările la cel de-al doisprezecelea hotel de gheaţă de la Bâlea Lac s-au finalizat, echipa de muncitori condusă de scultorul mureşean Atilla Varga, reuşind să construiască singurul hotel de gheaţă din România în trei săptămâni.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac, Lidia Bădilă, echipa condusă de scultorul mureşean Atilla Varga, împreună cu sculptorul avrigean, Dumitru Moscu, au reuşit, şi anul acesta, să construiască singurul hotel de gheaţă de pe teritoriul României în doar trei săptămâni, însă deja nu mai sunt locuri de cazare nici pentru Crăciun, nici pentru Revelion.
 
„Construcţia, situată la 2.034 de metri altitudine, este gata să primească primii oaspeţi. În acest sezon îi vom surprinde pe clienţii noştri cu o temă atractivă şi îndrăzneaţă. readuce în prim plan filmele care au făcut istorie. În camerele din gheaţă şi-au făcut loc, printre alte personaje de film, King Kong, Gladiatorul, Mihai Viteazul, căpitanul Anton Lupan din , dar şi sângerosul Dracula”, a declarat presei, Lidia Bădilă, purtătorul de cuvânt al Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac, din judeţul Sibiu.
 
Bădilă a explicat că ridicarea construcţiei nu a fost un lucru simplu, condiţiile de lucru fiind foarte grele: temperaturi sub zero grade, vânt care ajunge şi la 100 kilometri la oră şi umiditate.
 
„Pentru al şaptelea an consecutiv, construcţia din gheaţă este realizată de Varga Atilla împreună cu 25 de meseriaşi veniţi din localitatea Aluniş, judeţul Mureş. Materia primă pentru constructori este în Lacul Bâlea, cel mai mare lac glaciar din Munţii Făgăraş. Ca să poată fi folosită, gheaţa trebuie să fie destul de groasă, de minimum 30 de centimetri, însă e de preferat să aibă 60-70 de centimetri, iar la o asemenea grosime se ajunge doar la temperaturi foarte scăzute. La 2.034 de metri altitudine se lucrează în condiţii extreme, din cauza vremii schimbătoare şi dure. Când zăpada este viscolită şi e ceaţă, atmosfera e ca la Polul Nord – nu poţi respira şi nu vezi la doi metri în faţă”, a explicat Lidia Bădilă.
 
Bădilă a precizat că locurile de cazare pentru Crăciun şi pentru Revelion au fost deja rezervate, însă, pe timpul zilei, hotelul şi restaurantul poate fi vizitat de toţi cei care vor urca cu telecabina la Bâlea Lac.
 
Sursa: Mediafax
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase