Home » D:News » 26 de femei ar putea avea copii de la un bărbat pe care nu îl cunosc. Greşeală de proporţii în fertilizarea in vitro

26 de femei ar putea avea copii de la un bărbat pe care nu îl cunosc. Greşeală de proporţii în fertilizarea in vitro

Publicat: 02.01.2017
O eroare procedurală a fertilizării in vitro poate duce la fertilizarea cu sperma greşită a 26 de ovule.

După o „eroare procedurală” a unei clinici de fertilizare in-vitro din Olanda, întâmplată în perioada aprilie 2015 – noiembrie 2016, 26 de cupluri riscă să fi avut ovulele fertilizate cu altă spermă.

Medicii de la University Medical Centre din Utrecht, unde a apărut acest caz, menţionează că, „în timpul fertilizării, este posibil ca spermatozoizii de la un cuplu să fi ajuns la alte 26 de cupluri.”

Aceştia susţin că şansele sunt însă destul de mici, iar toate cuplurile implicate au fost anunţate. De asemenea, s-a lansat o investigaţie să vadă dacă într-adevăr a avut loc această încurcătură.

Jumătate din femeile care au avut parte de acest tratament sunt deja însărcinate sau chiar au născut.

Fertilizarea in-vitro presupune utilizarea ovulelor mature fertilizate cu spermatozoizi, totul în condiţii de laborator, apoi plantate în uterul femeii, intenţia fiind să ofere cuplurilor care nu pot naşte altfel, posibilitatea de a avea copii.

Un accident similar s-a produs în 2012, când o femeie din Singapore a observat că fătul are un ten mai închis decât partenerul să caucazian.

Sursa: Independent

Vă recomandăm să citiţi următoarele articole:

7 lucruri inedite despre spermă – FOTO

Geneticienii americani au descoperit un fenomen FASCINANT care are loc în timpul fertilizării ovulelor umane: ”Am descoperit scânteia” – VIDEO

Testele genetice pe embrioni: cum se fac şi cui sunt recomandate

Marea Britanie a autorizat fertilizările in vitro cu ADN prelevat de la trei părinţi

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase