Home » D:News » Savanţii au calculat cât ar supravieţui specia umană în cazul unei apocalipse a zombilor

Savanţii au calculat cât ar supravieţui specia umană în cazul unei apocalipse a zombilor

Savanţii au calculat cât ar supravieţui specia umană în cazul unei apocalipse a zombilor
Publicat: 15.01.2017
Şansele nu sunt foarte mari, deşi oamenii pot dezvolta abilităţi de supravieţuire eficiente.

Conform unei noi estimări, toţi oamenii ar fi morţi în mai puţin de un an. Studenţii de la Universitate Leicester au calculat că în doar 100 de zile, oamenii vor fi depăşiţi numeric 1:1.000.000 de zombie, dacă un asemenea virus ar lovi.

După doar 3 luni de zile, ar rămâne doar 300 de oameni. Chiar dacă aceştia ar mai supravieţui încă nouă luni, este foarte greu de crezut că vor fi capabili să repopuleze planeta fără să fie infectaţi sau omorâţi.

Această cercetare a fost efectuată ca parte a unui exerciţiu anual în care se testează abilitatea studenţilor de a aplica modele ştiinţifice la scenarii ipotetice. Tutorele cursului, Mervyn Roy, de la departamentul de fizică şi astronomie al universităţii, a dezvăluit că astfel de teme contribuie la dezvoltarea creativităţii şi a capacităţii de a face previziuni.

Lucrarea echipei a fost publicată într-un jurnal de tip peer-review, care este condus de studenţi pentru a le oferi experienţă în publicare, editare şi revizuire.

De asemenea, cercetarea lor nu s-a oprit la extincţie. După completarea studiului, unii studenţi au spus că, de fapt, oamenii sunt foarte buni la adaptare şi la depăşirea adversităţii, iar acest lucru nu a fost luat în considerare în studiul original.

Echipa a recalculat şi a publicat un raport adiţional, care lua în considerare că oamenii deveneau mai eficienţi în omorârea zombilor. Pot de asemenea învăţa că cel mai bun loc de a se ascunde este în munţi, nu în centre comerciale.

Cu aceste abilităţi de supravieţuire, echipa a reestimat că va fi nevoie de aproximativ 1000 de zile pentru ca oamenii să elimine complet infecţia.

În ambele studii, echipa a trebuit să se hotărască asupra unui număr de parametri, precum cei ai infecţiei. Au presupus că un zombi poate găsi o persoană pe zi şi ar avea 90% şanse să o infecteze cu virusul.

De asemenea, au folosit o tehnică epidemiologică pentru a vedea răspândirea bolii. Folosind acest model, au împărţit populaţia umană în trei categorii: populaţia susceptibilă, zombi şi decedaţi, miza fiind să vadă cum boala se poate răspândi de la un om infectat la altul sănătos.

Sursa: Independent

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Această viespe îşi transformă prada în adevăraţi ”zombi” – VIDEO

Drogul care îi transformă pe tineri în ,,zombie”

Zece animale despre care nu ştiai că se transformă în „zombi”

Lumea şi Apocalipsa. Ce percepţie au oamenii asupra vieţii? Cea mai bună perioadă din istoria umanităţii

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase