Home » D:News » Într-o comună din judeţul Argeş au fost confirmate două cazuri de gripă aviară

Într-o comună din judeţul Argeş au fost confirmate două cazuri de gripă aviară

Într-o comună din judeţul Argeş au fost confirmate două cazuri de gripă aviară
Publicat: 02.03.2017
Două focare de gripă aviară au fost confirmate în două gospodării din comuna argeşeană Mihăeşti, în care 43 de păsări au fost găsite moarte.

 Potrivit unui comunicat transmis luni, de Prefectura Argeş, în cele două gospodării din comuna Mihăeşti au fost găsite în total 43 de păsări moarte, astfel că, la finele săptămânii trecute, a fost convocată şedinţa Centrului Local pentru Combaterea Bolilor Argeş, transmite Mediafax.

Conform buletinelor de analiză emise de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, gripa aviară a fost confirmată în cele două gospodării.

„S-a dispus lichidarea focarelor prin uciderea imediată a tuturor păsărilor din exploataţii şi distrugerea acestora, precum şi a tuturor materialelor sau deşeurilor (furaje, asternuturi de paie, bălegar) susceptibil a fi contaminate. De asemenea, au fost luate si alte măsuri pentru a evita răspândirea bolii: curăţarea şi dezinfectarea clădirilor folosite pentru adăpostirea păsărilor, respectarea unei perioade de vid sanitar până la reintroducerea de păsări în exploataţii, etc”, se arată în comunicat.

 De asemenea, autorităţile au dispus efectuarea unei anchete epidemiologice, precum şi delimitarea unei zone de protecţie pe o rază de minim trei kilometri şi a unei zone de supraveghere de zece kilometri.

Directorul DSVSA, Daniel Lupu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că nu există niciun pericol ca oamenii din Mihăeşti să se îmbolnăvească, fiind luate toate măsurile de protecţie în acest sens.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Focar de gripă aviară, la 2 kilometri de graniţa cu România

Creatorul celei mai nimicitoare boli dezvăluie cum noua gripă aviară ar putea deveni o pandemie globală la fel de gravă ca cea din 1918

Găinile: păsările care ne-au influenţat decisiv evoluţia

Oamenii de ştiinţă au crescut un picior de dinozaur la o GĂINĂ, într-un experiment BIZAR de ”evoluţie inversă”.FOTO+VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase