Inteligenţa artificială poate determina cu acurateţe orientarea sexuală a unei persoane

19 09. 2017, 01:06

În cadrul studiului controversat, cercetătorii au antrenat o reţea neuronală cu ajutorul a 35.000 de imagini faciale concentrate în două grupuri separate, homosexuali şi heterosexuali, informează NewAtlas. Algoritmul a analizat şi înregistrat trăsăturile faciale tranzitorii (precum încruntarea sau expresiile), cât şi pe cele fixe (dobândite genetic sau formate de hormoni). 

Unul dintre punctele principale ale cercetării a fost teoria hormonală prenatală a orientării sexuale, idee conform căreia fătul este expus în uter androgenilor resposabili pentru diferenţele sexuale. Cercetătorii sugerează că acest tip de androgeni specifici pot influenţa şi trăsăturile faciale. 

Credit: Michal Kosinski şi Yilun Wang

”În mod normal, bărbaţii heterosexuali au  mandibula mai lată, un nas mai surt şi o frunte mai îngustă. Bărbaţii homosexuali, pe de altă parte, au mandibula mai îngustă, nasul mai lung şi mai puţin păr facial,” afirmă unul dintre autorii studiului, Michal Kosinski. ”În cazul femeilor lesbiene acestea tind să aibă trăsături mai masculine,” adaugă autorul. 

Atunci când inteligenţei artificiale i-au fost prezentate imagini în pereche, una cu o persoană heterosexuală şi una cu o persoană homosexuală, tehnologia a reuşit să identifice cu o acurateţe de 81% orientarea sexuală a fiecărei persoane. În cazul femeilor rata identificării a avut o acurateţe de 71%. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Homosexualitatea latentă. ”Orice om are o parte heterosexuală şi una homosexuală”
 
O nouă serie despre asasinarea lui Gianni Versace va începe. În ea va juca şi celebrul cântăreţ Ricky Martin
 
Harta ţărilor în care poţi să mori dacă eşti gay. Homosexualitatea la nivel mondial
 
Alan Mathison Turing, geniul matematic şi părintele calculatorului care a descifrat celebrele coduri Enigma. Condamnarea pentru ”crima” de a fi homosexual i-a adus moartea la numai 42 de ani