Home » D:News » Ce se întâmplă atunci când întrebi un copil britanic despre veveriţe? Răspunsul poate stârni zâmbete, dar este îngrijorător

Ce se întâmplă atunci când întrebi un copil britanic despre veveriţe? Răspunsul poate stârni zâmbete, dar este îngrijorător

Publicat: 19.09.2017
Ce se întâmplă atunci când întrebi un copil britanic despre veveriţe? Răspunsul poate stârni zâmbete, dar este îngrijorător
O parte semnificativă dintre copiii din Marea Britanie cu vârsta sub 10 ani au clasificat veveriţa aceasta ca fiind animal fictiv, asemenea unicornilor. Acest lucru este din cauza faptului că mai mult de jumătate dintre ei nu au văzut niciodată o veveriţă, iar unul din cinci copii sub vârsta de opt ani cred că veveriţele roşii există doar în cărţile cu poveşti.

De asemenea, un sfert dintre adulţi nu au văzut niciodată o veveriţă roşie, după răspândirea speciei de veveriţă gri care provine din America, scrie Daily Mail.

Se estimează că în Anglia au rămas doar 30.000 de veveriţe roşii, în special în regiuni nordice precum Cumbria, Yorkshire şi Northumberland. În Scoţia există aproximativ 120.000 de veveriţe şi 1.500 în Ţara Galilor.

În urma studiului realizat de Centerparcs, doar jumătate dintre cei 1.500 de adulţi chestionaţi realizează că populaţia veveriţelor roşii este în declin, iar 1 din 10 cred că acestea au migrat.

Faptul că nici măcar adulţii nu au cunoştinţe prea detaliate cu privire la veveriţele roşii este un lucru îngrijorător. Din fericire, există mai multe proiecte care doresc să reintroducă veveriţele roşii în zone din care acestea au dispărut.

Vă recomandăm că citiţi şi următoarele articole:

Drepturile veveriţelor din Bistriţa au fost încălcate, primăria ar putea primi o amendă de 50.000 de lei

„Descoperire remarcabilă pentru ştiinţă”: veveriţa zburătoare cu o lungime mai mare de un metru (FOTO)

Efectele pe care le produce încălzirea globală asupra animalelor. Cum sunt afectate veveriţele – FOTO

O imagine rară dezvăluie că „veveriţa-vampir”, ce sare la jugulară, are cea mai stufoasă coadă din lume (FOTO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase