Prima pagină D:News

Care sunt cele mai bune surse de calciu pentru persoanele care au intoleranţă la lactoză

Redactia Descopera.ro | 01.16.2018 | ● Vizualizări: 1074
Foto: arhiva     + zoom
Galerie foto (1)

Îţi plac brânzeturile dar te confrunţi cu probleme serioase după ce le consumi, aşa că ai ajuns la medic şi, în urma unor teste, ţi s-a pus diagnosticul de intoleranţă la lactoză.

 Dincolo de neplăcerile create de faptul că nu mai poţi consuma o parte importantă din alimentele tale preferate, mai apare o problemă serioasă: trebuie să găseşti surse de calciu suplimentare, pentru a compensa pierderea apărută prin scoaterea lactatelor din dietă. Chiar dacă asociem alimentele bogate în calciu cu lactatele, există şi alte surse la fel de eficiente din care îţi poţi lua necesarul zilnic de calciu.

Dieta zilnică a unui adult sănătos trebuie să includă 1000 de mg de calciu. Deşi ai fi tentată să mergi la farmacie şi să iei suplimente alimentare care să îţi asigure acest necesar, nu este tocmai cel mai indicat lucru, cu atât mai mult cu cât o serie de studii au asociat aceste suplimente cu un risc crescut de pietre la rinichi sau de afecţiuni cardiace. Prin urmare, cea mai bună şi mai sigură metodă rămâne abordarea nutriţională. Îţi facem în continuare o listă cu alimente bogate în calciu, ca să ai de unde alege.

Plante cu frunze verzi



Toate plantele cu frunze verzi reprezintă surse bune de calciu, aşa că nu va fi deloc complicat să le introduci în dietă. Spanac, frunze de pătrunjel, salată sunt doar câteva dintre ele. Totuşi, trebuie să ştii că de departe cea mai importantă sursă de calciu o reprezintă varza kale, 300 de mg de calciu pentru o ceaşcă. Dar pentru că doar o iubitoare pasionată de salată ar putea să îţi ia necesarul de calciu doar din aşa ceva, mai adăugăm şi alte surse de calciu la fel de eficiente.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI