”Micro-înşelatul”: micile acţiuni pe care unii le consideră la fel de nocive ca înşelatul propriu-zis

13 01. 2018, 01:03

Comportamentul a fost numit de Schilling „micro-înşelat” (micro-cheating în termenul original) şi îl defineşte ca fiind o serie de mici acţiuni care indică faptul că o persoană este concentrată emoţional sau fizic pe altcineva din afara relaţiei”, potrivit The Independent.

Teoria specialistei sună puţin extrem, dar cum consideră aceasta că se manifestă „micro-înşelatul”? „Te conectezi în mod secret cu o altă femeie/bărbat pe social media, ai glumele voastre, nu iei foarte în serios relaţia pe care o ai sau îi treci în telefon cu un nume de cod”, precizează aceasta.

Altfel spus, conform teoriei, orice interacţiune cu membrii de sex opus din afara relaţiei poate fi considerată micro-înşelat.

Susan Winter, o altă specialistă în relaţii intime, este în principiu de acord cu afirmaţiile lui Schilling, dar crede că totul depinde de intenţie şi context. „Deşi micro-înşelatul nu este înşelat fizic, testează cu siguranţă limitele înşelării emoţionale. Flirtatul este flirtat şi acesta poate fi actul care aprinde o scânteie care se poate extinde într-un foc”, a precizat Winter pentru The Independent.

De asemenea, depinde şi de persoanele implicate. Cele mai geloase şi posesive vor avea într-adevăr probleme în cazul în care partenerul acordă atenţie altei persoane de sex opus.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Incredibila poveste a unui cuplu care stă împreună de 75 de ani

Prima condiţie pentru ca un cuplu să reziste

Fericire sau tristeţe într-un cuplu? Rigiditate sau flexibilitate?

8 lucruri pe care cuplurile fericite NU le fac niciodată