Home » D:News » Caz medical straniu în Statele Unite: după ce şi-a trosnit degetele, un bărbat a contractat o bacterie extrem de periculoasă

Caz medical straniu în Statele Unite: după ce şi-a trosnit degetele, un bărbat a contractat o bacterie extrem de periculoasă

Caz medical straniu în Statele Unite: după ce şi-a trosnit degetele, un bărbat a contractat o bacterie extrem de periculoasă
Publicat: 08.02.2018
Infecţia contractată de un bărbat în vârstă de 31 de ani din Kentucky a fost atât de agresivă încât a persoana a fost aproape să-şi piardă braţul sau chiar viaţa. Doctorii susţin că obiceiul acestuia de a-şi trosni degetele a fost cauza infecţiei, deschizând o rană la suprafaţa pielii - ceea ce a permis bacteriei să intre în organism.

Medicii l-au diagnosticat cu o formă agresivă de necroză din cauza unei infecţii cauzată la rândul ei de o bacterie care i-a intrat sub piele, scrie Live Science.

Din cauza obiceiului de a-şi trosni degetele, un neg de pe o încheietură a unui deget a fost spart, permiţând procesului în lanţ descris mai sus.

Antoine Boylston, personajul şi victima acestui eveniment nefericit, s-a îmbolnăvit după scurt timp în aceeaşi zi. Din fericire, a luat decizia să meargă la urgenţe. Deşi trecuseră numai câteva ore de la intrarea bacteriei în ţesut, infecţia s-a răspândit până la cot.

A fost operat de urgenţă, iar o parte din ţesut a necrozat şi nu a putut fi salvat, inclusiv degetul mic. Putea fi însă mult mai rău. „Doctorii m-au avertizat că îmi pot pierde mâna, dar dacă aşteptam mai mult îmi puteam pierde şi viaţa”, a precizat Boylston. „Credeam că aşa ceva e de domeniul filmelor, nu ceva ce obţii prin trosnirea degetelor”.

Doar două degete ale mâinii mai funcţionează complet, ceea ce înseamnă că are probleme în a folosi braţul. „Dar sunt în viaţă şi nu îmi voi mai trosni degetele din nou”, a conchis acesta.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Organismele noastre tratează dieta occidentală ca pe o infecţie extrem de periculoasă

Bolile psihice ar putea fi cauzate de un anumit tip de infecţii. Problema se manifestă diferit la femei

Boala mână-picior-gură, afecţiunea contagioasă care apare la copiii cu vârsta sub 5 ani

Bacteriile au ”simţ tactil”, ştiu pe ce suprafaţă se află şi când trebuie să colonizeze corpul gazdei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase