Home » D:News » Patru medalii de aur şi două de argint pentru România, la Olimpiada Balcanică de Matematică

Patru medalii de aur şi două de argint pentru România, la Olimpiada Balcanică de Matematică

Patru medalii de aur şi două de argint pentru România, la Olimpiada Balcanică de Matematică
Publicat: 11.05.2018
Lotul olimpic de matematică al României a obţinut patru medalii de aur şi două medalii de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică, a anunţat Ministerul Educaţiei. Astfel, ţara noastră a ocupat locul I la numărul de medalii obţinute.
„Medaliat cu aur la ediţiile din 2016 şi 2017 ale Balcaniadei, Mircea Ciprian Bonciocat (Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti) şi-a reeditat performanţa, obţinând încă o dată punctaj maxim (40 de puncte). Acelaşi punctaj a fost reuşit şi de Edis Memiş (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa), Mihnea Gabriel Doica (laureat cu argint, anul trecut) şi Leon-Roland Bălan-Tribus (ambii elevi la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti), toţi trei medaliaţi, de asemenea, cu aur”, reiese dintr-un comunicat transmis de Ministerul Educaţiei.
 
Potrivit sursei citate, medaliile de argint au revenit lui Sergiu-Ionuţ Novac (Colegiul Naţional „C. Brediceanu” din Lugoj) şi Ioan-Andrei Nicolae (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti), informează Mediafax.
 
Ministerul Educaţiei subliniază că, în urma premiilor obţinute, în clasamentul neoficial pe medalii, România a ocupat locul 1.
 
Echipa României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe (Universitatea din Bucureşti – Facultatea de Matematică şi Informatică) şi însoţită de conf. univ. dr. Mihai Chiş (Universitatea de Vest din Timişoara) şi Marius Perianu (profesor la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina).
 
Ediţia 2018 a Olimpiadei Balcanice s-a desfăşurat în perioada 7-12 mai, la Belgrad, unde au participat echipe din 17 ţări.
 
Conform regulamentului de organizare, fiecare stat participant, cu excepţia celui organizator, are dreptul să înscrie în concurs o echipă formată din maximum 6 elevi din învăţământul liceal, a căror vârstă nu depăşeşte 20 de ani la data desfăşurării competiţiei.
 
Concursul presupune rezolvarea individuală a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră, pe durata a patru ore şi treizeci de minute.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase