Home » D:News » Scandalul emisiilor continuă pentru Volkswagen: Compania susţine că nu va mai face experimente pe animale

Scandalul emisiilor continuă pentru Volkswagen: Compania susţine că nu va mai face experimente pe animale

Scandalul emisiilor continuă pentru Volkswagen: Compania susţine că nu va mai face experimente pe animale
Publicat: 07.06.2018
Producătorul german Volkswagen „promite” că nu va mai efectua experimente pe animale în testele de toxicitate ale emisiilor, încât compania încearcă să depăşească un scandal public, după ce a ieşit la iveală faptul că folosea maimuţe pentru a stabili nocivitatea noxelor de la ţeava de eşapament, potrivit New York Times.
Promisiunea” a fost făcută într-o scrisoare trimisă către braţul german al grupului Oamenilor pentru Tratament Etic al Animalelor, informează Business Magazin. 
 
Face parte dintr-o încercare a celui mai mare producător auto din Europa de a se minimiza urmările scandalurilor cu privire la emisii, după ce Dieselgate s-a finalizat cu amenzi de zeci de miliarde de dolari, cu concedierea a mai mulţi executivi şi cu arestarea şi încarcerearea oficialilor de top ai companiei.
 
Reputaţia Volkswagen este făcută praf în continuare după ce a ieşit în spaţiul public informaţia conform căreia atât Volkswagen cât şi alţi producători germani au finanţat cercetări cu privire la efectele asupra sănătăţii ale noxelor emise de motoarele diesel.
 
Studiile finanţate au implicat închiderea a zece maimuţe într-o cameră ermetică, care a fost apoi umplută cu noxe emise de diesel.
 
În scrisoarea către PETA, Volkswagen susţine că va renunţa la această practică.
 
Herbert Diess, CEO-ul companiei, a pus la îndoială aspectul etic al deciziei de a conduce experimente pe primate, deşi el a susţinut constant că studiile, derulate în SUA, nu violează legislaţia locală.
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase