Home » D:News » În sfârşit, după mai multe studii cu rezultate contradictorii, s-au aflat efectele excesului de sare asupra sănătăţii

În sfârşit, după mai multe studii cu rezultate contradictorii, s-au aflat efectele excesului de sare asupra sănătăţii

În sfârşit, după mai multe studii cu rezultate contradictorii, s-au aflat efectele excesului de sare asupra sănătăţii
Publicat: 30.06.2018
Se ştie că mâncărurile cu multă sare pot contribui la creşterea tensiunii arteriale, dar această asociere liniară se extinde şi la un risc crescut de apariţie a bolilor cardiovasculare şi moarte? Studiile recente au contestat această relaţie, dar un nou studiu folosind mai multe măsurători îl confirmă.

„Sodiul este cunoscut pentru dificultatea cu care este măsurat”, a precizat Nancy Cook de la Brigham and Women’s Hospital, una dintre autoarele studiului. „Sodiul este ascuns – de multe ori nu ştii ce cantitate consumi, ceea ce face dificilă o estimare a consumului obţinută în urma chestionarelor cu privire la dietă. Excreţiile de sodiu reprezintă cea mai bună măsurătoare, dar sunt mai multe moduri de a-l obţine. În lucrarea noastră, am folosit mai multe feluri de măsurători pentru a obţine o imagine mai clară”.

Studiul a inclus aproape 3.000 de participanţi cu pre-hipertensiune. Consumul de sodiu poate fi măsurat folosind testele asupra urinii. Totuşi, nivelurile de sodiu din urină pot fluctua în timpul unei zile, astfel că nivelul general de sodiu dintr-o anumită zi are nevoie de mai multe mostre prelevate în 24 de ore. De asemenea, consumul de sodiu se poate schimba de la o zi la alta, ceea ce înseamnă că cea mai bună cale de a obţine o imagine completă este de a lua mostre în mai multe zile, relatează Science Daily.

Cu această abordare şi folosind mai multe metode statistice, cercetătorii au descoperit că există într-adevăr o legătură între consumul ridicat de sare şi creşterea riscului de boli cardiovasculare.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Sarea ar putea rezolva una dintre cele mai mari probleme ale omului modern: schimbările climatice

Ce se întâmplă atunci când pui sare pe castraveţi

Riscurile pe care le poate avea consumul redus de sare

Reacţie chimică SURPRINZĂTOARE. Ce se întâmplă dacă adaugi sare topită în apă. Nu încercaţi asta acasă! FOTO+VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase