Home » D:News » Beneficiile consumului de avocado

Beneficiile consumului de avocado

Publicat: 21.09.2018
Beneficiile consumului de avocado
Avocado este rodul unui pom fructifer, prin urmare, este un fruct, dar, în funcţie de diversele tradiţii culinare, este consumat ca fruct sau ca legumă. Avocado este foarte bogat în minerale şi lucru neobişnuit pentru un fruct, în uleiuri şi vitamina E. Este consumat pentru considerabila sa valoare nutritivă, dar şi pentru fibrele conţinute şi pentru calităţile sale digestive.
Avocado conţine până la  58% lipide, 34% glucide şi 8 % proteine. Grăsimile sunt de calitate, foarte puţin saturate. Furnizează organismului vitamina B6 (piridoxină), care intervine în sinteza neurotransmiţătorilor, substanţe care permit comunicarea între neuroni.
 
Avocado: avantaje pentru sănătate
Bun pentru piele. Acidul pantotenic ( sau vitamina B5), prezent în cantităţi mari în avocado, implicat în metabolismul lipidelor şi al glucidelor, îmbunătăţeşte calitatea epidermei.
 
Avocado este, de asemenea, o sursă importantă de vitamina K (indispensabilă pentru coagularea  sângelui), dar şi de cupru, oligoelement necesar pentru formarea  hemoglobinei şi a colagenului. Taninuri, carotenoidă (în principal luteină) şi vitamina E, avocado conţine din belşug toţi aceşti antioxidanţi. Taninurile protejează lipidele sangvine de stresul oxidativ, vitamina E are proprietăţi antioxidante, dar şi cicatrizante, favorizând aspectul plăcut al pielii.
 
În plus, avocado favorizează absorbţia antioxidanţilor prezenţi în alte alimente. Astfel, s-a demonstrat că adăugând avocado la diverse alte produse culinare, creşte rata de absorbţie a carotenoidelor ( betacaroten şi licopen) din acestea din urmă. Această absorbţie sporită se datorează, se pare, materiilor grase din avocado.
 
Uşor digerabil. Avocado se digeră şi se asimilează uşor, fapt care permite difuzarea rapidă în organism a tuturor efectelor sale benefice.
 
Bogat în fibre. Cu cele 6-7 g de fibre la 100g de fruct, avocado este o bună sursă de fibre alimentare.
 
Maladii cardiovasculare. Cercetătorii au constat că avocado conţine cantităţi mari de fitosteroli, peste 80 mg la 100 de grame.  Aceste substanţe au o compoziţie similară cu cea a colesterolului animal, dar sunt benefici pentru sistemul cardiovascular.
 
În general, consumul de avocado este recomandat în situaţii diverse: convalescenţă, sarcină, surmenaj, colibaciloză, afecţiuni gastrice, intestinale, hepatobiliare. Previne bolile cardiovasculare şi întăreşte sistemul imunitar, mai ales la vârstnici.
 
Continuarea pe CSID.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Un bărbat îmbrăcat cu pelerină și joben a încercat să urce spre Vârful Omu
Un bărbat îmbrăcat cu pelerină și joben a încercat să urce spre Vârful Omu
„Epoca de aur” a relațiilor dintre Marea Britanie și China s-a încheiat
„Epoca de aur” a relațiilor dintre Marea Britanie și China s-a încheiat
Noi studii arată direcții promițătoare în lupta împotriva îmbătrânirii
Noi studii arată direcții promițătoare în lupta împotriva îmbătrânirii
Monede romane vechi, considerate false și descoperite acum 300 de ani în Transilvania, au fost autentificate
Monede romane vechi, considerate false și descoperite acum 300 de ani în Transilvania, au fost autentificate
Cercetătorii au simulat o gaură de vierme fără să creeze o ruptură în structura spațiu-timp
Cercetătorii au simulat o gaură de vierme fără să creeze o ruptură în structura spațiu-timp
Un studiu contrazice o idee răspândită despre obiceiurile de împerechere ale oamenilor
Un studiu contrazice o idee răspândită despre obiceiurile de împerechere ale oamenilor
Barajele ar putea fi o alternativă în hrănirea sustenabilă a lumii
Barajele ar putea fi o alternativă în hrănirea sustenabilă a lumii
Legăturile dintre două mari puteri antice, dezvăluite de rămășițele unei maimuțe
Legăturile dintre două mari puteri antice, dezvăluite de rămășițele unei maimuțe
Top 10 cele mai bune filme de Crăciun
Top 10 cele mai bune filme de Crăciun
Cum ne afectează tenul alimentele de Crăciun și ce recomandă dermatologii?
Cum ne afectează tenul alimentele de Crăciun și ce recomandă dermatologii?
Oamenii pretențioși își aleg mâncarea în funcție de culoarea farfuriei, arată un studiu
Oamenii pretențioși își aleg mâncarea în funcție de culoarea farfuriei, arată un studiu
Infecțiile bacteriene, a doua cauză de deces la nivel mondial
Infecțiile bacteriene, a doua cauză de deces la nivel mondial
1 decembrie 1918, Ferdinand I și Regina Maria revin în București. „Ne întorsesem ca Rege și Regină a tuturor românilor”
1 decembrie 1918, Ferdinand I și Regina Maria revin în București. „Ne întorsesem ca Rege și Regină a tuturor românilor”
Marte ar fi avut atât de multă apă încât planeta ar fi fost acoperită de un ocean global
Marte ar fi avut atât de multă apă încât planeta ar fi fost acoperită de un ocean global
Cele mai geroase ierni din România. Unde a fost Polul frigului în 1942?
Cele mai geroase ierni din România. Unde a fost Polul frigului în 1942?
Pisaniile lui Ștefan cel Mare, găsite în Herson. „Sunt neatinse, în siguranță”
Pisaniile lui Ștefan cel Mare, găsite în Herson. „Sunt neatinse, în siguranță”
De ce a folosit Bob Dylan o mașină pentru a-și duplica semnătura? Cântărețul și-a cerut public scuze
De ce a folosit Bob Dylan o mașină pentru a-și duplica semnătura? Cântărețul și-a cerut public scuze
ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI: Cum au fost realizate singurele fotografii ale Unirii de la 1918. Samoilă Mârza, ajuns întâmplător fotograful Unirii – GALERIE FOTO
ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI: Cum au fost realizate singurele fotografii ale Unirii de la 1918. Samoilă Mârza, ajuns întâmplător ...