Home » D:News » Un nou studiu a scos la iveală riscurile mâncării prăjite

Un nou studiu a scos la iveală riscurile mâncării prăjite

Publicat: 29.01.2019
Consumul regulat de mâncare prăjită a fost asociat, într-un studiu realizat asupra populaţiei Statelor Unite, cu un risc ridicat de deces printre femeile mai bătrâne aflate la menopauză.

Cercetătorii americani de la mai multe instituţii de cercetare au scos la iveală într-un nou studiu publicat în The BMJ că reducerea consumului în special de pui şi peşte prăjit poate avea un efect pozitiv asupra sănătăţii, scrie Science Daily.

Aceştia au folosit  datele din chestionare cu privire la dietele a 106.966 de femei, cu vârstele între 50 şi 79 de ani, care au făcut parte din proiectul WHI (Women’s Health Initiative) între anii 1993 şi 1998, urmat de un alt studiu în 2017.

În acest interval de timp, au avut loc 31.588 de decese, 9.320 de morţi asociate cu probleme cardiace, 8.378 cauzate de cancer şi 13.880 de decese din alte cauze.

Cercetătorii au evaluat consumul total şi specific de diferite mâncăruri prăjite şi au mai luat în considerare şi alţi factori precum stilul de viaţă, calitatea generală a dietei, nivelul de educaţie şi venitul. În final, experţii au găsit că mâncatul în mod regulat al alimentelor prăjite a fost asociat cu un risc crescut de deces din orice cauză, dar mai ales în urma afecţiunilor cardiace.

Totuşi, cercetătorii nu au găsit nicio dovadă că mâncarea prăjită duce la creşterea riscului apariţiei cancerului.

De asemenea, studiul a scos la iveală că femeile care consumau mâncăruri prăjite mai des erau de obicei mai tinere, nu erau albe, aveau un nivel de educaţie mai scăzut şi un venit mai mic. Mai mult, multe dintre ele erau fumătoare, făceau exerciţii fizice mai rar şi aveau o dietă mai precară din punct de vedere calitativ.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Care este cea mai sănătoasă dietă? Răspunsul oamenilor de ştiinţă

Dieta pentru durerile articulare. Ce se recomandă

Cum să slăbeşti sănătos minim un kilogram pe săptămână cu dieta volumetrică

Dieta nordică. Ce este şi de ce este recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase