Home » D:News » Ruşii nu mai beau atât de mult. Motivul pentru care a scăzut consumul de alcool

Ruşii nu mai beau atât de mult. Motivul pentru care a scăzut consumul de alcool

Ruşii nu mai beau atât de mult. Motivul pentru care a scăzut consumul de alcool
Publicat: 03.10.2019
Consumul de alcool a scăzut în Rusia cu 43% în perioada 2003-2016, pe fondul unor măsuri implementate de autorităţile de la Moscova pentru limitarea consumului băuturilor alcoolice în această ţară, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de The Guardian.

„Federaţia Rusă a fost o perioadă lungă considerată o ţară cu un nivel ridicat al consumului de alcool”, arată raportul OMS, publicat marţi. Potrivit raportului, consumul de alcool a contribuit în mare măsură la creşterea mortalităţii în anii ’90. „Cu toate acestea, în ultimii ani această tendinţă s-a inversat”, informează organizaţia, potrivit agenţiei de presă Mediafax.

Potrivit aceluiaşi studiu, scăderea cea mai puternică s-a înregistrat în ceea ce priveşte consumul de băuturi alcoolice contrafăcute.

Autorii cercetării susţin că scăderea consumului de alcool a dus la o creştere a speranţei de viaţă în Rusia, care a atins în 2018 un maxim istoric de 78 de ani pentru femei şi de 68 de ani pentru bărbaţi. Prin comparaţie, în 1990 speranţa de viaţă pentru bărbaţi era de doar 57 de ani în Rusia.

De la venirea la putere a lui Vladimir Putin, autorităţile ruse au adoptat mai multe măsuri pentru reducerea consumului de alcool, cum ar fi interdicţia ca magazinele să vândă băuturi alcoolice după ora 23, creşterea taxelor pentru alcool şi interzicerea publicităţii la aceste băuturi.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase