Home » D:News » Federaţia Rusă a lansat un nou satelit de sponaj

Federaţia Rusă a lansat un nou satelit de sponaj

Federaţia Rusă a lansat un nou satelit de sponaj
Publicat: 29.11.2019
Acest satelit va fi folosit pentru a supraveghea ceilalţi steliţi de pe orbită.

Oficialii Federaţiei Ruse au anunţat că, la începutul săptămânii, au lansat un nou satelit, a cărui misiune este de a supraveghea sateliţii de pe orbita terestră, notează Live Science. Lansarea a avut loc de pe cosmodromul Plesetsk, aflat la 800 de kilometri de Moscova.

Numele acestui nou satelit încă nu a fost făcut public, administrarea acestuia putând să revină Comandamentului Spaţial al Ministerului Apărării sau Roscosmosului, agenţia spaţială rusească. 

Ministrul Apărării a anunţat că satelitul funcţionează în parametri normali. de asemenea aceasta a precizat faptul că acest satelit va avea funcţia de monitrizare a sateliţilor domestici de pe orbită şi că, de asemenea, sistemul optic instalat permite şi supravegherea suprafeţei terestre.

Lansarea a fost realizată cu ajutorul unei rachete Soyuz-2.1v, noua generaţie care va înlocui rachetele folosite în cele 435 lansări efectuate între 1973-2012 de pe cosmodromul Plesetsk.

Autorităţile ruse nu au anunţat în avans faptul că lansarea va avea loc, dar au emis o serie de avertismente pentru anumite zone de zbor, pentru a evita accidentele cauzate de către treptele inferioare ale rachetelor care se desprind de rachetă şi ajung la sol în timpul lansării. 

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase