Home » D:News » Un reputat genetician de la Harvard vrea să creeze o aplicaţie la limta eugeniei. Este convins că îmbătrânirea oamenilor va fi reversibilă în mai puţin de 20 de ani

Un reputat genetician de la Harvard vrea să creeze o aplicaţie la limta eugeniei. Este convins că îmbătrânirea oamenilor va fi reversibilă în mai puţin de 20 de ani

Publicat: 13.12.2019
Un important genetician de la Harvard afirmă că ar crea o aplicaţie prin care utilizatorii şi-ar putea găsi pereche cu ajutorul compatibilităţii genetice. Acesta a precizat şi că îmbătrânirea oamenilor va putea fi reversibilă în mai puţin de 20 de ani.

Romantism şi eugenie, ingredientele unei aplicaţii de dating bazată pe compatibilitatea genetică. Propunerea vine din partea geneticianului George Church, profesor şi cercetător de la Harvard Medical School.

În timpul unei interviu acordat în emisiunea 60 Minutes, de la postul american CBS News, geneticianul George Church, recunoscut la nivel mondial pentru eforturile  depuse în ceea ce priveşte oprirea îmbătrânirii, a declarat că ar crea o aplicaţie de dating prin care utilizatorii şi-ar putea găsi pereche cu ajutorul compatibilităţii genetice.

Church propune o aplicaţie care va calcula compatibilitatea dintre parteneri pornid de la codurile lor genetice şi probabilitatea ca descendenţii acestora să sufere de mutaţii genetice care să ducă la probleme de serioase. Trebuie precizat că mutaţiile genetice sunt responsabile atât de aproape 7.000 de maladii, dar şi de acele caracterisitici fizice care ne individualizează: culoarea ochilor, a părului sau concentraţia de melanină din piele.

„Vrei să sugerezi că dacă toată lumea are genomul lor secvenţiat şi se potrivesc potrivirile corecte, toate aceste boli ar putea fi eliminate?”, l-a întrebat reporterul Scott Pelly. Geneticianul a răspuns: „Corect. Este vorba de 7.000 de boli. Este vorba despre aproximativ 5% din populaţie. Este vorba despre aproximativ un miliard de dolari pe an în toată lumea”.

Deşi intenţiile lui Church sunt nobile, experţii spun că trebuie luat în calcul şi faptul că aplicaţia aceasta pare o formă de eugenie, prin care anumite calităţi genetice sunt favorizate în defavoarea altora.

Elizabeth Yuko, profesoară a catedrei de Etică a Universităţii Iezuite din New York este foarte critică faţă de această propunere, amintind de politicile Germaniei naziste. De asemenea, ea întreabă care caracteristici genetice vor fi luate în calcul atunci când se va stabili compatibilitatea a doi indivizi şi în urma căror criterii, potrivit Popular Mechanics.

Church este convins că îmbătrânirea oamenilor va putea fi reversibilă în mai puţin de 20 de ani

În cadrul aceleeaşi emisiuni, profesorul de la Harvard Medical School s-a declarat convins că îmbătrânirea oamenilor va putea fi reversibilă în mai puţin de 20 de ani.

„Până acum, îmbătrânirea a fost inversată doar la şoareci. Vom şti în curând dacă metoda va da rezultate la rasa de câini cocker spaniel”, a declarat profesorul George Church, care conduce 100 de oameni de ştiinţă într-un laborator de la Harvard Medical School, potrivit Mediafax.

Acesta preconizează că îmbătrânirea oamenilor va putea fi reversibilă în mai puţin de 20 de ani.

Laboratorul lui Church lucrează şi la eliminarea maladiilor genetice şi la a-i face pe oameni imuni la toţi viruşii. Asemenea poiecte nu sunt nerealiste, spune el: „Îmbătrânirea reversibilă este un fapt care a fost dovedit în opt moduri diferite la animale”. Procesul nu implică modificarea genelor, ci se adaugă gene.

„Funcţia genetică încetineşte, aşa că o stimulăm prin introducerea unor gene suplimentare”. Acestea au fost adăugate la şoareci ca să le îmbunătăţească funcţiile cardiace şi renale, precum şi conţinutul de glucoză din sânge.

La Universitatea Tuft, un program pilot va încerca să-l trateze pe spanielul Shadow cu o terapie genetică pentru un tip de boală de inimă. Şi un grup de cercetători de la Universitatea Pennsylvania lucrează la o terapie genetică pentru câini, după cum informează Wall Street Journal. Unele proiecte încearcă să înveţe de la câini despre îmbătrânirea umană, iar altele tratează câini cu terapii care au fost utilizate de oameni.

„Produsele veterinare pot fi la câţiva ani distanţă, iar apoi ne vor mai trebui cam 10 ani pentru a parcurge testele clinice pe oameni”, afirmă George Church.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase