Home » D:News » Motivul pentru care fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf a fost condamnat la moarte

Motivul pentru care fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf a fost condamnat la moarte

Motivul pentru care fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf a fost condamnat la moarte
Publicat: 18.12.2019
Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf a fost condamnat la moarte în absenţă de către un tribunal din Islamabad.

Judecat de o instanţă antiteroristă formată din trei magistraţi, el a fost acuzat că a impus starea de urgenţă în 2007. O majoritate de două treimi a prevalat în hotărârea Curţii privind condamnarea la moarte a lui Pervez Musharraf, sub acuzaţia de înaltă trădare şi încălcarea Constituţiei.

Pervez Musharraf nu a fost prezent la pronunţara verdictului. În prezent el locuieşte în Dubai, unde urmează un tratament medical.

El este primul militar adus în faţa justiţiei din Pakistan din acest motiv.

„Pervez Musharraf a fost găsit vinovat pentru articolul 6 pentru încălcarea Constituţiei Pakistanului „, a declarat Salman Nadeem, ofiţerul de drept al guvernului.

Musharraf, care a preluat puterea printr-o lovitură de stat în 1999, a condus mai târziu ţara din funcţia de preşedinte.

El şi-a dat demisia mai târziu în 2008, după ce partidul politic care l-a sprijinit a pierdut alegerile generale. De atunci şi-a petrecut o mare parte a timpului în străinătate.

Ultimii ani ai guvernării sale au fost marcaţi de lupte cu puterea judecătorească care decurg din dorinţa lui de a rămâne şef al armatei în timp ce era şi preşedinte.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase