Home » D:News » Zeci de utilaje lucrează în China la construcţia spitalului de 1.000 de paturi pentru cazurile de coronavirus. Trebuie să îl ridice în trei zile – VIDEO

Zeci de utilaje lucrează în China la construcţia spitalului de 1.000 de paturi pentru cazurile de coronavirus. Trebuie să îl ridice în trei zile – VIDEO

Publicat: 24.01.2020
Zeci de utilaje lucrează în China la construcţia spitalului de 1.000 de paturi pentru cazurile de coronavirus. Trebuie să îl ridice în trei zile – VIDEO
Un spital cu 1.000 de paturi pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul tip de coronavirus este în curs de construcţie în oraşul Wuhan, presa de stat din China relatând că noua unitate medicală ar urma să fie finalizată până luni, la trei zile după începerea lucrărilor, potrivit agenţiei Reuters.

Epidemia cu noul tip de coronavirus îşi are originea în oraşul chinez Wuhan din provincia Hubei, unde a izbucnit la finalul anului trecut, şi s-a răspândit în alte oraşe din China, inclusiv Beijing şi Shanghai, precum şi în Statele Unite, Thailanda, Coreea de Sud şi Japonia.

Noul spital se construieşte în jurul unui complex de vacanţă destinat iniţial angajaţilor locali, amenajat lângă un lac de la marginea oraşului, a informat cotidianul Changjiang Daily.

Utilaje pentru construcţii, inclusiv 35 de excavatoare şi 10 buldozere, au sosit joi seara la şantier, având obiectivul de a finaliza proiectul până luni, a adăugat cotidianul.

„Construirea acestui proiect are rolul de a rezolva deficitul de resurse medicale”, relatează cotidianul. „Deoarece vor fi clădiri prefabricate, nu numai că va fi construit rapid, dar nici nu va costa mult”, au precizat jurnaliştii.

Miracolul din istoria ştiinţelor medicale

Decizia de construire a spitalului pare să fie inspirată din experienţa epidemiei SARS (Sindromul Acut Respirator Sever) din 2002-2003, soldată cu peste 700 de decese.

În 2003, în plină criză SARS, oraşul Beijing a construit spitalul Xiaotangshan în doar o săptămână. În două luni de la deschidere, o şeptime din cazurile de SARS din China au fost tratate în acest spital, a relatat Changjiang Daily, potrivit Mediafax.

„A creat un miracol în istoria ştiinţelor medicale”, au adăugat jurnaliştii.

Tipurile de coronavirus şi simptomele

Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Simptomele sunt şi ele diverse, de la febră la insuficienţă renală, iar, în unele cazuri, la deces. Unele se transmit uşor de la o persoană la alta, altele, nu.

Virusul SARS a infectat peste 8.000 de oameni şi a ucis 774, într-o epidemie care a afectat Asia şi apoi 37 de ţări, în perioada 2002 – 2003.

Un coronavirus este vinovat şi de MERS (Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu), identificat iniţial în Arabia Saudită, în 2012. MERS a ucis 851 de oameni la nivel global, potrivit OMS.

Noul coronavirus detectat în Wuhan nu pare a fi atât de puternic precum SARS şi MERS, având drept simptome principale febra şi dificultăţile respiratorii.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase