Home » D:News » Lansarea cu numărul 20 a SpaceX către Staţia Spaţială a oferit o privelişte incredibilă celor care au asistat

Lansarea cu numărul 20 a SpaceX către Staţia Spaţială a oferit o privelişte incredibilă celor care au asistat

Lansarea cu numărul 20 a SpaceX către Staţia Spaţială a oferit o privelişte incredibilă celor care au asistat
Publicat: 24.03.2020
Lansarea a avut loc în data de 6 martie 2020 de la Cape Canevral.

SpaceX face parte din Programul Comercial al NASA, ceea ce presupune că efectuează livrări regulate de provizii şi echipamente ştiinţifice către Staţia Spaţială Internaţională. În data de 6 martie 2020, SpaceX a lansat cea de-a douăzecea sa misune comercială către ISS, ceea ce s-a dovedit un motiv de sărbătoare, dar şi o oportunitate de a realiza nişte fotografii uimitare pentru cei prezenţi la Cape Canevral, notează Live Science.

„Este întotdeauna uimitor să vezi că acest fenomen se întâmplă în timp real. Dar nu se compară cu nimic sentimentul pe care îl ai atunci când vezi imaginile capturate ulterior de către camere. Sunt întotdeauna uimit de detalii şi claritate”, a declarat Erik Kuna, fotograf pentru Space. Acesta face referire la norii de gaze produşi de către aprinderea rachetei Falcon 9.

Fotografii prezenţi la acest eveniment explică faptul că unele dintre cele mai interesante fotografii pe care le-au realizat au fost cele ale desprinderii primei trepte şi aprinderea celei de a doua trepte a rachetei, unii comparând acestă eliberare de gaze şi căldură cu imaginea unei nebuloase. 

„Nebulele (n.r. denumirea dată unui fenoemn care apare în timpul lansărilor spaţial) şi dungile sunt două lucruri diferite”, a spus Kuna. „Una este despre captarea unei cantităţi mici de lumină prin cea mai mare deschidere posibilă pe camera dumneavoastră şi focalizarea unui moment specific al lansării, în timp ce o > urmăreşte să capteze o cantitate mare de lumina într-o deschidere foarte mică, de obicei printr-o lentilă mai largă pe o perioadă lungă de timp pentru a surprinde mişcarea rachetei”, explică Erik Kuna.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase