Home » D:News » Sindromul inflamator misterios asociat cu COVID-19 a început să apară și la adulții tineri

Sindromul inflamator misterios asociat cu COVID-19 a început să apară și la adulții tineri

Sindromul inflamator misterios asociat cu COVID-19 a început să apară și la adulții tineri
Sursa foto: Hepta.ro
Publicat: 28.05.2020

Un sindrom inflamator misterios asociat cu COVID-19 și care a fost observat la copii apare acum și la tinerii cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani.

Medicii au diagnosticat sindromul la un pacient de 20 de ani din San Diego. În plus, un pacient de 25 de ani din New York a fost și el diagnosticat, potrivit The Washington Post. Alte cazuri similare au fost anunțate și la pacienți de aceeași vârstă care erau internați la Centrul Medical Universitar Langone din New York.

Sindromul inflamator misterios asociat cu COVID-19

Simptomele sindromului pot varia. Acesta este numit „multisystem inflammatory syndrome” (MIS-C) în cazul copiilor. Pacienții tind să aibă simptome similare cu cele ale bolii Kawasaki, o boală rară a copilăriei care provoacă inflamația pereților vaselor de sânge. În cazurile grave poate duce la leziuni ale inimii. Simptomele pot include febră, durere abdominală, greață, diaree, dureri ale gâtului, iritații, oboseală și ochi injectați, potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA.

În cazul copiilor cu vârste fragede, simptomele sindromului par să semene cu cele ale bolii Kawasaki. Totuși, adolescenții și adulții tineri au un răspuns inflamator de amploare care implică inima și alte organe.

„Cei cu vârste mai mari au parte de simptome mai grave”, spune dr. Jennifer Lighter, specialist în boli infecțioase pediatrice de la NYU Langone.

Sindromul ar putea trece neobservat

Există temeri că sindromul ar putea trece neobservat la adulți, în mare parte din cauza faptului că mulți doctori din afara cadrului pediatric nu au văzut niciodată boala Kawasaki.

Medicii de la Spitalul de Copii Rady din San Diego, acolo unde a fost diagnosticat pacientul de 20 de ani, implementează acum un sistem de scanare a adulților pentru boală. Medicii colaborează cu oficialii în sănătate pentru a transmite avertizări despre sindrom.

Medicii care tratează adulți trebui să fie pregătiți pentru că „boala asta ar putea să se îndrepte spre ei”, mai adaugă dr. Jane Burns.

Pacienții au dezvoltat anticorpi împotriva noului coronavirus

Mulți pacienți cu MIS-C au anticorpi împotriva noului coronavirus, dar nu și o infecție activă. Asta sugerează că sindromul ar fi rezultatul unui răspuns întârziat al sistemului imunitar împotriva virusului.

Până acum, peste 20 de state americane au anunțat cazuri de MIS-C. Numărul total al cazurilor la nivelul SUA ar putea să fie de ordinal sutelor, informează The Washington Post, potrivit Fox News. Doar orașul New York a confirmat 89 de cazuri, precum și alte 157 de cazuri aflate sub investigație.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cum poate fi construit ”scutul de imunitate” pentru reducerea răspândirii COVID-19

Nivelul unei enzime cheie favorizează infectarea bărbaţilor cu COVID-19

Starea pacienţilor COVID-19 pare să se agraveze după intubare. Cum se schimbă tot ce ştiau medicii

Care este, de fapt, cel mai bun dezinfectant din lume pentru uzul extern pe timp de pandemie de coronavirus

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase