Home » D:News » Ce s-a întâmplat după ce trei frați s-au lăsat mușcați de o Văduvă neagră. Încercau să obțină superputeri

Ce s-a întâmplat după ce trei frați s-au lăsat mușcați de o Văduvă neagră. Încercau să obțină superputeri

Publicat: 03.06.2020

Trei băieți din Bolivia s-au lăsat mușcați de un păianjen din specia „Văduva neagră” (Latrodectus mactans) în speranța că vor căpăta și ei superputeri precum Spider-Man. Totuși, toți trei au ajuns de urgență la spital.

GALERIE FOTO

Băieții sunt frați și au 8, 10 și respectiv 12 ani. Toți trei se aflau cu caprele la păscut atunci când au găsit paianjenul, a relatat Telemundo, după ce un oficial din Ministerul Sănătății a dezvăluit detalii la o conferință de presă privind COVID-19.

S-au lăsat mușcați de o Văduvă neagră încercând să obțină superputeri

Oficialul, Virgilio Pietro, a declarat că cei trei băieți au împuns de repetate ori păianjenul ucigaș cu un băț până când acesta i-a mușcat pe rând pe toți cei trei frați. Cei trei au crezut că astfel vor obține superputeri.

Mama lor i-a găsit plângând, aceștia fiind mai apoi transferați la un spital după ce au fost consultați la un centru medical din apropiere. Băieții au început să aibă simptome grave inclusiv febră, frisoane și dureri musculare. Mai apoi au fost transferați pentru a treia oară la Spitalul de Copii din La Paz.

Cei trei au fost tratați și externați după o săptămână, informează Science Alert.

Telemundo a mai relatat că Pietro a oferit detalii despre caz în timpul conferinței pentru a avertiza părinții. „Pentru copii, totul este real, filmele sunt reale”, a spus oficialul din Ministerul Sănătății.

Una dintre cele mai temute specii din lume

Potrivit publicației National Geographic, păianjenii „Văduva neagră” au un venin de 15 ori mai puternic decât cel al șarpelui cu clopoței. Specia este una dintre cele mai temute din lume și cea mai veninoasă din America de Nord.

National Geographic mai subliniază că acești păianjeni mușcă doar pentru a auto-apărare. Chiar dacă mușcăturile lor nu sunt de obicei fatale, copiii, vârstnicii și oamenii cu dizabilități sunt cei mai expuși riscului.

Vă mai recomandăm să citiți și:

10 lucruri inedite, pe care nu le-ai auzit niciodată, despre păianjeni

Păianjenii din Arctica devin carnivori

De ce e bine să laşi păianjenii din casa ta în pace

Trebuie sau nu trebuie să omori păianjenii din casă?

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase