Home » D:News » O nouă relaxare a restricțiilor. Arafat spune ce ar trebui să facă populația pentru a evita măsuri restrictive

O nouă relaxare a restricțiilor. Arafat spune ce ar trebui să facă populația pentru a evita măsuri restrictive

Publicat: 09.07.2020
O nouă relaxare a restricțiilor. Arafat spune ce ar trebui să facă populația pentru a evita măsuri restrictive
Sursa foto: Hepta.ro

Secretarul de stat Raed Arafat spune că nu se poate vorbi, în acest moment, de o nouă etapă de relaxare a restricțiior. În România s-au înregistrat 614 cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, iar în urmă cu o zi au fost confirmate 555 de noi cazuri de COVID-19.

„Nu ai cum să vezi 555 de cazuri și să vii să spui că o să relaxăm în plus. Așteptăm să vedem ce se întâmplă cu aceste cazuri”, a spus Raed Arafat, miercuri seara, la Digi 24.

Întrebat despre redeschiderea restaurantelor, Arafat a spus că se va lua o decizie în curând.

„Suntem în a doua săptămână și nu cred. Mai avem 4 – 5 zile pentru a spune. Nu are cum să se îmbunătățească această situație”, a răspuns Arafat.

O nouă relaxare a restricțiilor este puțin probabilă în România

Șeful DSU a menționat că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a realizat o listă cu cele mai periculoase activități.

Potrivit acestuia, în zona roșie sunt teatrele în spațiu închis, lăcașele de cult, transportul public în comun, transportul cu avioanele, sporturile de contact, petrecerile în interior, barurile, cluburile de noapte.

La nivel portocaliu sunt sălile de fitness, frizeria, stomatologia, lucrul la birou, cu mai multe persoane, restaurantele în spațiu închis, scrie Mediafax.

De asemenea, Arafat a atras atenția că în ultimele zile numărul de cazuri de COVID-19 a crescut cu 30%, iar singura modalitate de a gestiona această situație fără măsuri restrictive este ca populația să fie cât mai cooperantă și să respecte regulile.

„Populația să fie cât mai cooperantă și să respecte regulile”

„Este cert că trendul este crescător. Nu este descrescător, nici nu este stabil. Este un trend crescător. Toate datele arată acest lucru. În ultimele 14 zile am crescut, dacă nu greșesc, cu vreo 30 și ceva la sută. Acesta este un semnal. Singura modalitate de a gestiona fără măsuri restrictive, pe care știu că nu le vrea nimeni, este ca populația să fie cât mai cooperantă și să respecte regulile care au fost recomandate și să nu mai asculte toate prostiile care se vehiculează pe rețelele de socializare”, a spus Arafat.

Acesta a vorbit și despre un studiu al Universității Yale din SUA, potrivit căruia mai mult de 50% din infecțiile COVID-19 sunt transmise de oameni infectați, dar fără simptome, care nu tușesc, nu strănută, nu au febră și pe care nu îi bănuim că ne pot infecta.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase