Home » D:News » Motivul pentru care aproape 100.000 de nurci vor fi sacrificate în Spania

Motivul pentru care aproape 100.000 de nurci vor fi sacrificate în Spania

Publicat: 19.07.2020
Motivul pentru care aproape 100.000 de nurci vor fi sacrificate în Spania
Credit foto: Shutterstock

Ministrul Agriculturii din Spania a anunţat că aproape 100.000 de nurci de la o fermă vor fi sacrificate după ce şapte angajaţi şi 87% dintre nurci au avut rezultate pozitive la testul pentru COVID-19, scrie The Guardian.

Ministrul Agriculturii din regiunea Aragon, Joaquin Olona, a declarat că se impune sacrificarea a 92.700 de nurci, animale crescute pentru blana lor.

Oficialii bănuiesc că virusul a ajuns prima dată la fermă printr-un muncitor care l-a transmis animalelor, dar spun că nu există deocamdată informaţii dacă „transmisia este posibilă de la animale la oameni şi invers”.

În Olanda, zeci de mii de nurci au fost sacrificate de la începutul pandemiei după ce au fost obţinute rezultate pozitive în 20 de ferme.

87 dintre nurci erau infectate cu COVID-19

În Spania, ferma de nurci din Puebla de Valverde, situată la aproximativ 100 km nord-vest de Valencia a fost atent monitorizată începând cu 22 mai, după ce şapte muncitori au avut rezultate pozitive pentru COVID-19, a spus Olona, potrivit Mediafax.

De atunci, niciun animal nu a părăsit proprietatea, care este singura fermă de nurci din Aragon. Între timp, oficialii au efectuat o serie de teste pe animale, iar pe 13 iulie au obţinut rezultatele care arată că 87% dintre nurci erau infectate.

Spania a fost afectată de pandemie, care a ucis până în prezent peste 28.400 de persoane. În prezent, autorităţile spaniole urmăresc cu atenţie mai mult de 120 de noi focare apărute de la ridicarea restricțiilor pe 21 iunie.

Vă recomandăm să citiți și:

Solicitarea făcută de opt lideri mondiali privind accesul egal la vaccinul pentru COVID-19

Un vaccin împotriva COVID-19 a intrat în ultima etapă de testare

Vaccinul împotriva tuberculozei poate limita decesele COVID-19

COVID-19 ar putea cauza și inflamarea letală a creierului. Ce a descoperit un nou studiu

40% dintre persoanele care suferă de COVID-19 nu prezintă simptome

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase