Home » D:News » Australia ”transformă” în energie berea expirată

Australia ”transformă” în energie berea expirată

Publicat: 23.08.2020
Australia ”transformă” în energie berea expirată

O parte din berea expirată în Australia în timpul pandemiei a fost transformată în energie eco. În statul din Oceania, barurile și restaurantele au fost închise în martie, iar cantități foarte mari de bere au expirat.

Din fericire, băutura nu a fost aruncată. Glenelg Wastewater Treatment Plant (GWTP) din Adelaide a transformat în ultimele luni milioane de litri de bere în energie eco pentru procesul de tratament al apei, transmite CNN.

Stația folosește resturi organice colectate din regiune pentru a produce biogaz, care ulterior este transformat în electricitate. În mod normal, GWTP își acoperă în acest fel 80% din necesarul de energie electrică. În ultima vreme, datorită berii expirate, procentul a depășit 100%.

Berea expirată se transformă în bere nouă

În fiecare săptămână au ajuns la stație 150.000 de litri de bere. În luna mai au fost generați, în cadrul stației, 355.000 de metri cubi de caz, iar în iunie producția a fost de 320.000 de metri cubi. Cantitatea ar fi suficientă pentru nevoile a 1.200 de locuințe, spune Lisa Hannant, manager la GWTP.

Citește continuarea pe Go4it!

Berea şi răcoritoarele, în pericol să îşi piardă acidul, din cauza pandemiei

Descoperirea a peste 600 de sticle de bere din perioada victoriană oferă informaţii inedite

Cui pe cui se scoate! Medicii au salvat cu bere viaţa unui bărbat care consumase prea mult alcool

Bere sau vin? Ce băuturi preferă românii

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase