Home » D:News » Semnal de alarmă. Atacatorii cibernetici devin tot mai creativi și folosesc tehnici noi

Semnal de alarmă. Atacatorii cibernetici devin tot mai creativi și folosesc tehnici noi

Semnal de alarmă. Atacatorii cibernetici devin tot mai creativi și folosesc tehnici noi
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 05.11.2020

Atacatorii cibernetici devin tot mai creativi și folosesc tehnici noi. Este semnalul de alarmă tras de experții de la Kaspersky, o companie globală de securitate cibernetică. În paralel, hackerii au utilizat și metodele tradiționale de atac, au constatat specialiștii.

Cercetătorii Kaspersky au observat că, în al treilea semestru al anului 2020, numeroși atacatori cibernetici și-au modificat tacticile, tehnicile și procedurile.

Una dintre cele mai relevante descoperiri a fost o campanie desfășurată de un actor necunoscut, care a decis să distrugă un sistem de securitate folosind un bootkit personalizat pentru UEFI, o componentă hardware esențială a oricărui dispozitiv computerizat modern.

Atacul s-a desfășurat în etape

Atacul s-a desfășurat în etape, iar răspândirea UEFI a făcut ca malware-ul plantat pe dispozitiv să fie extrem de persistent și extrem de greu de eliminat.

Alți infractori cibernetici folosesc steganografia. Este o noua metodă care foloseste binarul Windows Defender semnat Authenticode, și care este foarte greu de detectat. Și alți atacatori cibernetici continuă să își actualizeze seturile de instrumente pentru a le face mai flexibile și mai greu de detectat.

În paralel, sunt folosite cu succes instrumente cu tehnologie rudimentară, au stabilit experții.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase