Home » D:News » SpaceX va efectua o nouă lansare cu echipaj uman pentru NASA

SpaceX va efectua o nouă lansare cu echipaj uman pentru NASA

SpaceX va efectua o nouă lansare cu echipaj uman pentru NASA
Astronauții misiunii Crew-1: Shannon, Walker, Victor Glover, Mike Hopkins, Soichi Noguchi / Credit foto: NASA, Norah Moran
Publicat: 14.11.2020

NASA a anunțat că lansarea primului zbor operațional cu echipaj al unei nave spațiale SpaceX Crew Dragon va avea loc duminică, 15 noiembrie.

Următoarea lansare a NASA către Stația Spațială Internațională (ISS) era programată să aibă loc sâmbătă, 14 noiembrie, de la Centrul Spațial Kennedy din Florida. Din cauza vremii nefavorabile, misiunea a fost amânată pentru duminică, 15 noiembrie, la ora 19:27 ET (luni, 16 noiembrie, 2:27, ora României).

Acesta va fi primul zbor operațional cu echipaj al unei nave spațiale SpaceX Crew Dragon, după zborul de test care a avut loc la începutul verii, notează IFL Science.

Numele de cod al misiunii este Crew-1 și va transporta patru astronauți: trei dintre ei din partea NASA: comandantul Michael Hopkins, pilotul Victor Glover și specialista Shannon Walker și unul de la JAXA, agenția spațială a Japoniei: astronautul Soichi Noguchi. Aceștia vor sta în ISS timp de șase luni și se vor întoarce în jurul lunii iunie 2021.

Expediția cu numărul 64 la bordul ISS

Odată ajunși la stația spațială, se vor întâlni cu astronauții Kate Rubins și cosmonauții Sergey Ryzhikov și Sergey Kud-Sverchkov, completând echipajul Expediției 64. Acest lucru va aduce numărul total de ocupanți ai ISS la șapte. Acesta este cel mai mare număr de ocupanți pe termen lung pe care stația spațială l-a avut de ceva timp, creând o serie de probleme legate de spațiile alocate odihnei.

Membrii echipajului vor dormi în saci de dormit legați de pereții cabinei. Dacă nu ar face acest lucru, ar pluti și s-ar putea lovi în timpul somnului. Problema acestei expediții este că există doar șase locuri de dormit la bordul ISS. Asta înseamnă că comandantul Hopkins va dormi în altă parte, cel mai probabil, în capsula Crew Dragon.

Capsula, numită Resilience, este concepută pentru a transporta până la șapte astronauți către ISS, totuși va transporta și provizii și echipamentele pentru experimentele științifice. Astronauții vor crește ridichi în spațiu pentru a extinde cunoștințele despre bacterii în microgravitație. De asemenea, oficialii NASA au explicat faptul că membrii expediției și vor studia țesuturile umane și vor testa tehnologia pentru viitoarele costume spațiale care vor fi folosite pe Lună în cadrul programului Artemis.

Aparent, chiar și astronauții vor face, de asemenea, parte din experimentele anunțate. Dieta lui Victor Glover va fi studiată pentru a îmbunătăți nutriția în spațiu, iar creierele astronauților vor fi investigate cu ajutorul unor experimente concepute de către o echipă de liceeni.

Citește și:

NASA a primit aprobare să ia probe de pe Marte. Cât va costa prima parte a misiunii

Misiune istorică SpaceX Crew-1 a NASA către ISS

NASA a reluat comunicarea cu sonda Voyager 2, după o întrerupere de opt luni

NASA și ESA vor să construiască o stație spațială în apropierea Lunii

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase