Home » D:News » Când vor ajunge oamenii pe Marte? Predicția făcută de Elon Musk

Când vor ajunge oamenii pe Marte? Predicția făcută de Elon Musk

Publicat: 03.12.2020

CEO-ul SpaceX și Tesla, miliardarul Elon Musk, prezice că oamenii vor ajunge pe Marte în aproximativ șase ani.

NASA vrea să se întoarcă pe Lună în 2024, însă Elon Musk se gândește la mai mult de atât, crede că oamenii pot să amartizeze pe Planeta Roșie până în 2026.

Vorbind la o ceremonie de premiere de la Axel Springer, CEO-ul SpaceX și Tesla a spus că se așteaptă ca astronauții să ajungă pe Marte în aproximativ șase ani, adăugând că este „destul de încrezător” de acest pronostic de timp.

„Sincronizarea Pământ-Marte are loc la aproximativ fiecare 26 de luni. Am avut una anul acesta în vară și asta înseamnă că în aproximativ doi ani va mai fi una și încă una doi ani după aceea. Cred că dacă ai spus ‘peste șase ani’, aș spune că sunt foarte încrezător și, dacă avem noroc, poate patru ani”, a afirmat Musk.

CEO-ul SpaceX a reafirmat că în doi ani vrea să trimită, pe Marte, un vehicul fără echipaj.

În octombrie, Musk credea că prima misiune a SpaceX pe Marte ar putea avea loc până în 2024, afirmând atunci că este „doar o presupunere”.

Musk ar putea pleca în doi – trei ani spre orbită

Întrebat când va avea loc prima sa călătorie pe orbită, Elon Musk, în vârstă de 49 de ani, a spus că „posibil în doi sau trei ani”, potrivit Fox News.

Șeful SpaceX s-a declarat preocupat de dezvoltarea tehnologiei care poate permite multor oameni să ajungă pe Marte și „să facă viața multiplanetară, să aibă o bază pe Lună, un oraș pe Marte”.

„Cred că este important să ne străduim să avem un oraș pe Marte cât mai curând posibil. Sunt optimist cu privire la viitorul de pe Pământ, dar cred că este important să avem asigurare de viață ca un întreg”, a adăugat el.

Ipoteza unui oraș pe Marte a fost lansată de Elon Musk încă din 2015.

În 2017, Musk a publicat o lucrare despre transformarea umanității într-o specie multiplanetară, prezentând planuri pentru a ajunge până la un milion de oameni pe Marte. Un an mai târziu, în 2018, CEO-ul SpaceX și Tesla a spus că există „70% șanse” să se mute pe Marte, admițând însă că există „șanse mari” de a muri pe drumul către Planeta Roșie.

Scopul pe termen lung al NASA este de a trimite o misiune umană pe Marte în anii 2030.

Vă recomandăm să citiți și:

Imagini incredibile dezvăluie un misterios crater triplu format pe planeta Marte

Cercetătorii vor ca NASA să accelereze procesul de aducere pe Pământ a mostrelor de roci de pe Marte

SpaceX este interesat de plasarea unei constelații Starlink în jurul planetei Marte

Tesla Roadster a lui Elon Musk s-a apropiat de Marte. Starman este încă la volan

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase