Cosmonauții ruși de pe Stația Spațială Internațională (ISS) au dat de necaz după ce lansarea următorului transport de alimente a fost amânată cu două luni.
Din fericire, se pare că membrii echipajului de la NASA au îndeajuns de multă hrană, așa că cele două țări împart acum rațiile. Decizia arată cum condițiile extreme ale vieții de pe orbită pot forța călătorii spațiali să lase la o parte certurile terestre.
Rusia plănuia să trimită alimente la bordul rachetei Progress MS-16 de la Roscosmos la data de 11 decembrie 2020, însă misiunea a fost reprogramată pentru 15 februarie, ceea ce este o perioadă de așteptare destul de lungă pentru lucruri esențiale.
„Atunci când i-am întrebat pe americani dacă putem livra rațiile noastre pe nava lor spațială, ne-au spus că au o cantitate destul de mare de hrană și că echipajul nostru poate folosi produsele lor”, a spus Alexander Agureev, directorul departamentului de nutriție de la Institutul pe Probleme Biomedicale, al Academiei de Științe din Rusia.
Interesant este faptul că oficialii ruși au profitat de acest moment pentru a critica situația de pe Stația Spațială Internațională, spunând că la bordul ISS condițiile par să se deterioreze rapid, potrivit Futurism.
„Până în 2025, Rusia are obligația să participe în programul de pe ISS. Există deja mai multe elemente care au fost sever deteriorate și nu mai pot funcționa. Multe dintre acestea nu pot fi înlocuite. După 2025, noi ne așteptăm la un eșec asemănător unei avalanșe al numeroaselor elemente de la bordul ISS”, a spus Vladimir Solovyov, directorul adjunct al Corporației Energia pentru Rachete și Spațiu.
Aglomerație pe Stația Spațială Internațională: Unde va trebui să doarmă unul dintre astronauți
Directorul agenției spațiale rusești acuză că Statele Unite sabotează programul spațial al Rusiei
Roscosmos caută o actriță cu abilități speciale pentru un film pe Stația Spațială Internațională