Home » D:News » Ce decizii pregătește noua administrație de la Washington în primele zece zile de mandat

Ce decizii pregătește noua administrație de la Washington în primele zece zile de mandat

Publicat: 22.01.2021

Noul preşedinte al SUA, Joseph Biden, intenţionează să emită zeci de ordonanţe executive în primele zece zile de mandat, pentru reglementări în domeniul economic, pentru protejarea mediului, în sistemul medical şi în materie de imigraţie, informează publicaţia The Hill.

Potrivit unui plan obţinut de publicaţia The Hill, Joseph Biden va emite 53 de ordonanţe prezidenţiale în primele zece zile ale mandatului, pentru remedierea rapidă a unor politici elaborate de Administraţia Donald Trump şi pentru configurarea propriei abordări politice.

Primele decizii prezidenţiale vor viza redresarea economiei SUA, protejarea mediului înconjurător, domeniul medical şi imigraţia.

Cele „patru crize” pe care se va concentra noua administrație de la Washington

Noua Administraţie de la Washington se va concentra pe abordarea în mod prioritar a celor „patru crize”: pandemia, problemele climatice, economia şi inegalităţile sociale.

Primele ordonanţe prezidenţiale vor decide obligativitatea purtării măştilor medicale la nivel federal, prelungirea moratoriului privind evacuările din case în cazul întârzierii achitării creditelor, anularea unor restricţii de călătorie impuse de Administraţia Donald Trump şi sistarea lucrărilor la zidul de la frontiera dintre SUA şi Mexic.

Joseph Biden intenţionează să reinstituie politici din timpul Administraţiei Barack Obama care vor reglementa strict transferul de echipamente militare departamentelor locale ale poliţiei, un subiect care a ajuns în centrul atenţiei în contextul protestelor antirasism.

Summit în SUA privind protejarea climei

De asemenea, Joseph Biden va pregăti organizarea în SUA a unui summit privind protejarea climei. În materie de imigraţie, ar urma să fie creată o structură federală pentru reunificarea persoanelor de origine străină separate de rude apropiate în timpul Administraţiei Donald Trump.

Vor fi emise ordonanţe în materie de recrutare a forţei de muncă, dar şi pentru reanalizarea operaţiunilor antiteroriste, inclusiv prin reinstituirea politicii care are obiectivul închiderii Penitenciarului militar de la Guantanamo Bay.

O nouă strategie naţională de contracarare a pandemiei

Noul preşedinte al SUA, Joseph Biden, a pregătit o strategie naţională de contracarare a pandemiei, care prevede obligativitatea purtării măştilor în anumite cazuri, intensificarea testărilor şi vaccinărilor, dar şi planuri de redeschidere a şcolilor şi companiilor, relatează Associated Press.

„Trebuie să le cerem americanilor să aibă propriile contribuţii. Învingerea coronavirusului necesită un efort naţional coordonat”, afirmă Jeff Zients, coordonatorul prezidenţial pentru măsurile antiepidemice.

Ordonanţă pentru reducerea inegalităţilor în comunităţile minoritare

De asemenea, preşedintele Joseph Biden va emite o ordonanţă pentru reducerea inegalităţilor în comunităţile minoritare.

În privinţa măsurilor antiepidemice, oficiali de la Casa Albă au denunţat lipsa de cooperare a fostei Administraţii Donald Trump în perioada de tranziţie. Oficiali de la Washington acuză că nu au toate datele privind distribuirea vaccinurilor anti-Covid-19, potrivit Mediafax.

„Intrăm în ceea ce ar putea fi cea mai dură şi cea mai letală perioadă a virusului”, a declarat preşedintele Joseph Biden în discursul rostit la ceremonia de învestire.

100 de milioane de persoane vaccinate anti-COVID în primele 100 de zile de mandat

Ordonanţa executivă privind purtarea măştilor se va aplica în aeroporturi şi avioane, în nave, autobuze, trenuri şi alte mijloace de transport public. De asemenea, măştile sunt obligatorii în spaţii instituţionale federale. Persoanele care merg în SUA vor trebui să prezinte rezultate negative la teste de coronavirus şi să intre în carantină.

Noua Administraţie de la Washington intenţionează să vaccineze 100 de milioane de persoane în primele 100 de zile de mandat.

Joseph Biden aşteaptă aprobarea de către Congres a unui nou plan de asistenţă socială şi economică în valoare de 1.900 de miliarde de dolari.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase