Home » D:News » Rămășițele unui bărbat dispărut, descoperite în stomacul unui crocodil uriaș într-un stat australian

Rămășițele unui bărbat dispărut, descoperite în stomacul unui crocodil uriaș într-un stat australian

Publicat: 21.02.2021

Rămășițe umane au fost descoperit în interiorul stomacului unui crocodil de 4,2 metri, pe o insulă din statul australian Queensland. Potrivit autorităților locale, rămășițele cel mai probabil aparțin lui Andrew Heard, un pescar de 69 de ani care a dispărut din zonă la data de la 11 februarie.

Heard a fost văzut pentru ultima oară în după-amiaza zilei de 11 februarie, atunci când și-a ancorat iahtul pe insula Hinchinbrook, în apropiere de coasta de nord-est a Australiei, și a plecat la bordul bărcii pentru pescuit. Atunci când nu s-a mai întors și nu a mai răspuns la mesajele prin radio, soția lui Heard a contactat autoritățile.

Barca sa pentru pescuit a fost găsită răsturnată în dimineața zilei de 12 februarie, prezentând urme specifice unui atac de crocodil.

În seara zilei de 12 februarie, anchetatorii au descoperit rămășițe umane în zonă, iar a doua zi au găsit un crocodil uriaș în apropiere. Autoritățile de mediu au eutanasiat crocodilul și l-au despicat, descoperind în stomac mai multe rămășițe umane.

Cea mai mare specie de crocodil de pe Pământ

„Crocodilul capturat ieri este considerat a fi animalul implicat în dispariția unui bărbat. Gândurile noastre se îndreaptă acum către familia sa în aceste momente dificile”, a transmis agenția guvernamentală locală Queensland Environment.

Regiunile de coastă din Queensland găzduiesc cea mai mare specie de crocodil de pe Pământ, anume crocodilul marin (Crocodylus porosus). Acești crocodili pot ajunge până la 7 metri lungime, deși rareori trec de 5 metri lungime. Acești prădători trăiesc în apele de coastă, din sudul Indiei până în nordul Australiei. De asemenea, crocodilii marini sunt cunoscuți pentru atacurile asupra oamenilor, potrivit Live Science.

Și alte atacuri de crocodili au avut loc în ultimele săptămâni

Într-adevăr, încă două atacuri de crocodil au fost anunțate în Queensland în ultimele două săptămâni. La sfârșitul lunii ianuarie, un bărbat de 40 de ani a fost mușcat de cap în timp ce înota în lacul Placid, la aproximativ 160 de kilometri depărtare de insula Hinchinbrook. Bărbatul a supraviețuit cu leziuni minore.

Câteva zile mai târziu, un bărbat de 22 de ani a fost atacat de un crocodil de 3,6 metri lungime în timp ce înota în apropiere de cel mai nordic punct al Australiei. Bărbatul a supraviețuit, iar crocodilul a fost eutanasiat.

Vă mai recomandăm să citiți și:

De ce s-au schimbat atât de puțin crocodilii de pe vremea dinozaurilor până acum

„Regele mlaștinii”, uriașul crocodil care teroriza cândva Australia. Ce au aflat cercetătorii despre această specie

Metoda prin care girafele sunt transportate prin ape pline de crocodili, spre a fi salvate de pe o insulă care se scufundă

Cum să alungi un crocodil obraznic care nu te lasă în pace. Imaginile cu acest australian au ajuns virale

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase