Home » D:News » Drone misterioase au urmărit și hărțuit distrugătoare ale Marinei SUA. Noi detalii ies la iveală

Drone misterioase au urmărit și hărțuit distrugătoare ale Marinei SUA. Noi detalii ies la iveală

Drone misterioase au urmărit și hărțuit distrugătoare ale Marinei SUA. Noi detalii ies la iveală
Distrugător USS Kidd. Sursa foto: Domeniu public/ Wikimedia
Publicat: 28.03.2021

Noi detalii au ieșit la iveală despre dronele misterioase care au hărțuit în repetate rânduri mai multe nave de luptă americane în apropiere de coasta Californiei în 2019.

Marina SUA încă nu a stabilit de unde au venit dronele, cine le manevra sau de ce au zburat în jurul unui grup de distrugătoare americane.

Incidentele au fost anunțate inițiat de Dave Beaty, producător de documentare, iar noi detalii au fost obținute acum de jurnaliștii de la The Drive care au făcut solicitări prin Legea privind libertatea de informare (Freedom of Information Act) pentru a afla mai multe despre navele implicate în incidente.

Trei distrugătoare americane au fost urmărite de drone

Vasele implicate erau distrugătoarele USS Kidd, USS Rafael Peralta and USS John Finn. Acestea erau implicate într-un exercițiu într-o zonă militară la câteva sute de kilometri depărtare de Los Angeles cu vizibilitate redusă. Locul în care se aflau distrugătoarele ne spune faptul că acestea nu erau drone ale unor amatori care, din întâmplare, au văzut navele de luptă și s-au apropiat. De fapt, acțiunile dronelor au fost cât se poate de intenționate.

În seara zilei de 14 iulie, la ora 22.00, militarii de pe USS Kidd au observat două drone, pe care le-au descris ca „vehicule aeriene fără pilot” sau UAV, însă fără să ofere alte detalii. Zece minute mai târziu, militarii de pe USS Rafael Peralta și USS John Finn au văzut și ei drone. În tot acest timp, comunicațiile erau la nivel minim, o practică obișnuită în timpul exercițiilor pentru ca navele să fie mai greu de găsit de către curioși.

Dronele au egalat viteza și direcția distrugătorului USS Kidd

Potrivit jurnalelor de bord, dronele au urmărit distrugătorul Kidd, iar la un moment dat chiar i-au egalat viteza și direcția. O dronă a ajuns chiar deasupra heliportului. Incidentul a durat în jur de 90 de minute, mai mult decât ar fi rezistat dronele mici care de obicei rezistă jumătate de oră. Dronele au plecat, iar în ciuda sistemului radar impresionant al distrugătorului, care poate vedea în întuneric și poate localiza transmițătoare radio, acesta nu a putut stabili unde au dispărut dronele.

Un eveniment similar a avut loc în următoarea noapte. De această dată, navele de luptă au contactat un vas de croazieră aflat în apropiere, Carnival Imagination, care a confirmat că dronele nu îi aparțin și că poate vedea cinci sau șase drone zburând deasupra navelor marinei SUA. Acest incident a durat trei ore, iar distrugătorul USS Rafael Peralta a identificat patru drone care îi urmăreau.

Incidente similare au avut loc pe 25 și 30 iulie. Este posibil să fi existat și alte incidente, însă doar acestea au fost dezvăluite prin solicitările făcute de jurnaliștii de la The Drive.

Dronele ar fi putut să fie trimise de o agenție guvernamentală americană secretă

A fost deschisă o anchetă în urma incidentelor, aceasta implicând Marina SUA, Garda de Coastă, FBI și alte agenții. Investigatorii au contactat operatorii mai multor vase comerciale din zonă, pentru că acestea au fost considerate cea mai probabilă sursă a dronelor, însă nu a fost confirmat nimic.

Mulți au suspectat că dronele ar fi provenit de la altă unitate din Marina SUA. Totuși, departamentul responsabil cu operațiuni cu drone din cadrul Marinei SUA a declarat că dronele nu îi aparțineau.

Cea mai posibile explicație pentru ambele incidente este că testau o formă de securitate, iar în ambele cazuri este clar că țintele au eșuat. Dronele ar fi putut să fie trimise de o agenție guvernamentală americană secretă sau ar fi fost controlate de o putere sau organizație străină. Deși astfel de explicații rămân deocamdată speculații, nu putem să ignorăm aceste incidente.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Comandantul unui distrugător rus a furat două elice din bronz de 13 tone de la propria sa navă

Franța investește în tehnologia dronelor care pot intercepta comunicațiile

Un misterios „cerc de consiliu” a fost descoperit cu ajutorul unei drone

Dronele i-au ajutat pe cercetători să observe un milion de pinguini

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase