Home » D:News » La cât va ajunge numărul mașinilor electrice din lume până la sfârșitul deceniului

La cât va ajunge numărul mașinilor electrice din lume până la sfârșitul deceniului

Publicat: 03.05.2021
La cât va ajunge numărul mașinilor electrice din lume până la sfârșitul deceniului
Sursa foto: Unsplash

Numărul mașinilor electrice, autobuzelor, camionetelor și camioanelor grele este așteptat să atingă 145 de milioane până în 2030, a declarat joi Agenția Internațională pentru Energie (IEA).

Potrivit Global Electric Vehicle Outlook, dacă guvernele își vor intensifica eforturile pentru a îndeplini obiectivele internaționale privind energia și clima, flota globală de vehicule electrice ar putea crește și mai mult, atingând 230 de milioane până la sfârșitul deceniului. Ambele proiecții exclud vehiculele electrice cu două și trei roți.

Organizația cu sediul la Paris a declarat că aproximativ trei milioane de mașini electrice noi au fost înregistrate anul trecut, un număr record și o creștere de 41% față de 2019.

Acest salt a împins numărul total de mașini electrice la peste 10 milioane, cifră completată cu aproximativ 1 milion de autobuze electrice, camionete și camioane grele.

Creșterea vânzărilor de mașini electrice din 2020 a venit chiar și pe fondul contracției cu 16% a pieței mondiale a automobilelor, din cauza efectelor pandemiei. În primul trimestru al anului 2021, vânzările de mașini electrice au fost de aproape două ori și jumătate mai mari decât în ​​aceeași perioadă din 2020.

Marii producători caută să își mărească oferta de vehicule electrice

AIE a declarat că totalul cheltuielilor consumatorilor pentru mașini electrice au totalizat 120 de miliarde de dolari în 2020, o creștere de 50% față de 2019, măsurile de sprijin guvernamental concepute pentru a încuraja preluarea vehiculelor electrice ajungând la 14 miliarde de dolari, potrivit Mediafax.

În întreaga lume, autoritățile caută să crească numărul de vehicule cu emisii reduse sau zero pe drumuri, în încercarea de a combate poluarea.

„Strategia de mobilitate durabilă și inteligentă” a Comisiei Europene avansează scenariul în care cel puțin 30 de milioane de mașini cu emisii zero vor circula până în 2030.

Confruntați cu aceste ținte, marii producători auto caută să își mărească oferta de vehicule electrice.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult