Home » D:News » Armata israeliană a atacat o unitate de informaţii a grupării Hamas şi casele unor lideri islamişti

Armata israeliană a atacat o unitate de informaţii a grupării Hamas şi casele unor lideri islamişti

Armata israeliană a atacat o unitate de informaţii a grupării Hamas şi casele unor lideri islamişti
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 14.05.2021

Armata israeliană a anunţat că a bombardat, joi după-amiază, o unitate de informaţii a organizaţiei islamiste Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, precum şi apartamentele unor lideri islamişti, informează cotidianul Times of Israel.

Conform armatei israeliene, în clădirea atacată erau zeci de membri ai organizaţiei islamiste Hamas în momentul bombardamentului. Unitatea de informaţii coordona acţiunile de recunoaştere, necesare atacurilor cu rachete lansate din Fâşia Gaza spre Israel.

De asemenea, armata israeliană a anunţat că a bombardat patru apartamente situate în diverse zone din Fâşia Gaza în care erau comandanţi operaţionali ai mişcării islamiste Hamas.

Deocamdată, nu există informaţii despre victime.

Armata israeliană a atacat peste 500 de poziţii din Fâşia Gaza

Grupurile islamiste din Fâşia Gaza, teritoriu palestinian aflat sub controlul organizaţiei fundamentaliste Hamas, au continuat joi atacurile cu rachete asupra Israelului, fiind vizate oraşele Tel Aviv, Ashdod şi Beersheba. În ultimele trei zile, asupra teritoriului israelian au fost lansate peste 1.600 de rachete. Bilanţul în Israel este de şapte morţi şi peste 150 de răniţi, potrivit Mediafax.

La rândul său, armata israeliană a atacat peste 500 de poziţii islamiste din Fâşia Gaza, omorând cel puţin 72 de persoane, inclusiv lideri islamişti, şi rănind alte aproape 400, conform Ministerului Sănătăţii din acest teritoriu palestinian. O clădire de 14 etaje a fost distrusă în oraşul Gaza, fiind al treilea imobil mai înalt de zece niveluri demolat în bombardamente.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase