Home » D:News » De ce dezvoltă Marina SUA drone care vor distruge ouăle din cuiburile păsărilor sălbatice

De ce dezvoltă Marina SUA drone care vor distruge ouăle din cuiburile păsărilor sălbatice

De ce dezvoltă Marina SUA drone care vor distruge ouăle din cuiburile păsărilor sălbatice
Sursa foto: Anna Sjöblom via Unsplash
Publicat: 29.05.2021

Marina Statelor Unite ale Americii și o companie numită Hitron Technologies dezvoltă o nouă dronă ucigașă autonomă concepută special pentru a găsi și distruge inamicul numărul unu al marinei americane: păsările.

Dronele reprezintă o strategie de atac împotriva pericolelor reprezentate de coliziunile cu păsări din apropierea bazelor aeriene. Astfel de incidente pot deteriora aeronave și au dus la prăbușiri și aterizări forțate în trecut.

Dronele sunt deocamdată testate în condiții de laborator în timp ce așteaptă aprobarea pentru testarea pe teren. Dronele vor căuta cuiburile păsărilor și vor stropi ouăle cu un ulei care împiedică eclozarea puilor.

Cum funcționează stropirea ouălor cu ulei?

În esență, stropirea ouălor cu ulei privează embrionii păsărilor de oxigen, astfel ucigându-i fără să distrugă în mod fizic ouăle, ceea ce poate motiva părinții să depună mai multe ouă.

Stropirea cu ulei este considerată o modalitate mai blândă și care produce suferință minimă atunci când vine vorba de controlarea populației păsărilor. Însă, experții sunt îngrijorați că dronele nu vor putea acoperi în totalitate ouăle cu ulei, ceea ce este necesar pentru ca strategia să funcționeze. Ouăle trebuie stropite inclusiv pe dedesubt, scrie Futurism.

Dronele ar putea afecta bunăstarea păsărilor adulte

„Stropirea cu ulei a ouălor poate cauza probleme de bunăstare pentru păsările adulte și stropirea cu ulei trebuie făcută cu grijă”, a explicat Graham White, director al departamentului de ecologie de la Societatea Regală pentru Protecția Păsărilor din Regatul Unit.

De asemenea, atacarea acestor cuiburi riscă declanșarea unui război între păsări și drone. „Pescărușii adulți ar putea chiar să-și riște propria viața și să atace drona”, a adăugat White.

Vă mai recomandăm să citiți și:

„Cine imită pe cine?”. Cercetătorii au descoperit că și păsările folosesc medicina preventivă

Păsările par să fie mai rezistente la stresul termic cauzat de criza climatică, decât au crezut cercetătorii

Păsările au un misterios „simț cuantic”, iar cercetătorii l-au observat direct pentru prima oară în istorie

Păsările folosesc o „hartă invizibilă” pentru a se ghida în locuri în care nu au mai călătorit niciodată

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase