Home » D:News » Invazie de urși în zonele locuite și turistice din munți. Animalele vin la cafea și la masă

Invazie de urși în zonele locuite și turistice din munți. Animalele vin la cafea și la masă

Invazie de urși în zonele locuite și turistice din munți. Animalele vin la cafea și la masă
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 07.06.2021

Din ce în ce mai mulți urși sunt văzuți în localități și în zonele turistice din munți. Turiștii s-au obișnuit cu prezența acestora, însă localnicii se plâng că animalele le distrug gospodăriile și le pun viețile în pericol.

Mai mulți urși trec zilnic pe la Cabana Bâlea Lac. Vin la cafea, se amuză turiștii care îi filmează în timp ce se foiesc în jurul cabanei.

„Bâlea Lac, Salvamont Sibiu și formația locală de urși! Primii oaspeți la cafea la Salvamont Bâlea”, scrie pe pagina de Facebook a Salvamont Sibiu.

Probleme mai mari sunt în localitățile montane din județul Vrancea. Autoritățile locale spun că urșii intră în gospodării în fiecare noapte în căutarea hranei și că animalele nu se mai sperie de zgomotele făcute de oameni.

Urșii continuă să intre în grădinile și gospodăriile sovejenilor

„În fiecare zi urșii noștri continuă să intre în grădinile și gospodăriile sovejenilor. În seara aceasta, în timp ce montam petarde cu aprindere programată lângă padurea de deasupra Dragosloveniului, pe Rucăreni un ursuleț dădea spectacol într-o grădină. Zilele viitoare, alături de Jandarmerie și Ocolul Silvic vom intensifica acțiunile de hăituire și îndepărtare. Rugăm pe această cale pe cetățenii comunei să nu arunce resturi menajere și alimente în apropierea locuințelor sau în spatele grădinilor. Ele sunt o sursă de hrană pentru animalele sălbatice, o invitație adresată acestora”, au anunțat reprezentanții Primăriei Soveja, potrivit Mediafax.

Probleme sunt și în celelalte zone ale țării deoarece numărul urșilor a crescut foarte mult, iar animalele coboară de pe munte și ies din pădure în căutarea hranei.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase