Home » D:News » Lege împotriva comunității LGBT, adoptată de parlamentarii din Ungaria

Lege împotriva comunității LGBT, adoptată de parlamentarii din Ungaria

Lege împotriva comunității LGBT, adoptată de parlamentarii din Ungaria
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 20.06.2021

Parlamentul Ungariei a adoptat o lege care interzice difuzarea în şcoli de conţinut care promovează homosexualitatea şi schimbarea de gen.

Premierul Viktor Orban, care se confruntă cu alegeri anul viitor, a devenit din ce în ce mai radical în ceea ce priveşte politica socială, împotrivindu-se persoanelor LGBT şi imigranţilor, scrie Reuters.

Partidul său, Fidesz, care promovează o agendă creştin-conservatoare, a abordat propunerea de interzicere a discuţiilor şcolare cu privire la problemele LGBT într-un proiect de lege separat, susţinut pe scară largă, care penalizează strict pedofilia, îngreunând astfel votul oponenţilor.

Măsura, despre care criticii spun că nu face decât să confunde în mod greşit pedofilia cu problemele LGBT, a declanşat luni un miting în masă în afara Parlamentului, în timp ce mai multe grupuri au cerut Fidesz să retragă proiectul de lege.

Parlamentarii Fidesz au susţinut în mod covârşitor legea marţi, în timp ce partidele de opoziţie de stânga au boicotat votul.

Ambasada SUA la Budapesta, „profund îngrijorată”

Conform amendamentelor prezentate săptămâna trecută, tinerilor sub 18 ani nu li se poate arăta conţinut care să încurajeze schimbarea de gen sau homosexualitatea. Acest lucru se aplică şi reclamelor. Legea stabileşte o listă a organizaţiilor autorizate să ofere educaţie despre sex în şcoli.

Ambasada SUA la Budapesta a declarat că este „profund îngrijorată” de aspectele anti-LGBTQI + ale legislaţiei.

„Statele Unite susţin ideea că guvernele ar trebui să promoveze libertatea de exprimare şi să protejeze drepturile omului, inclusiv drepturile membrilor comunităţii LGBTQI +”, a transmis ambasada.

Căsătoria între persoane de același sex nu este recunoscută în Ungaria şi numai cuplurile heterosexuale pot adopta în mod legal copiii.

Criticii au stabilit o paralelă între noua legislaţie şi legea din Rusia din 2013, care interzice diseminarea „propagandei privind relaţiile sexuale netradiţionale” în rândul tinerilor ruşi.

Budapesta şi Varşovia sunt în contradicţie cu UE

Partidul conservator al guvernului din Polonia, Legea şi justiţia (PiS), principalul aliat al Fidesz în Uniunea Europeană, a adoptat o poziţie critică similară cu privire la problemele LGBT.

Budapesta şi Varşovia sunt în contradicţie cu Uniunea Europeană în legătură cu unele dintre reformele lor conservatoare, potrivit Mediafax.

Raportorul Parlamentului European privind situaţia din Ungaria, parlamentarul verzilor Gwendoline Delbos-Corfield, a criticat marţi noua lege: „Folosirea protecţiei copilului ca scuză pentru a viza persoanele LGBTIQ dăunează tuturor copiilor din Ungaria”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase