Home » D:News » Hidroxiclorochina provoacă dereglări ale ADN-ului

Hidroxiclorochina provoacă dereglări ale ADN-ului

Hidroxiclorochina provoacă dereglări ale ADN-ului
Descoperirea de acum a cercetătorilor, în baza căreia medicamentul antimalaric hidroxiclorochină poate provoca, în timp, dereglări ale ADN-ului, subliniază cât de periculos poate fi consumul pe scară largă al acestui medicament/ Credit foto: Profimedia
Publicat: 11.08.2021

Medicamentul antimalaric hidroxiclorochină (HCQ), recunoscut pe scară largă anul trecut ca un potențial tratament pentru COVID-19, modifică, după utilizarea unor doze comune, ADN-ul șoarecilor.

Cercetătorii cred că un consum frecvent al acestui medicament poate avea efecte nocive pe termen lung, cel puțin în cazul acestei specii de animale, riscul apariției cancerului fiind și el luat în considerare.

Dată fiind termenul relativ lung în care HCQ a fost deja utilizat împotriva mai multor boli, consecințele ar fi trebuit să fie deja detectate în marea majoritate a cazurilor. Și totuși…

Promovat de președintele Trump

Descoperirea de acum a cercetătorilor, în baza căreia medicamentul antimalaric hidroxiclorochină poate provoca, în timp, dereglări ale ADN-ului, subliniază cât de periculos poate fi consumul pe scară largă al acestui medicament, potrivit iflscience.com.

Promovarea hidroxiclorochinei ca medicament-minune, atât pentru prevenirea infecției COVID-19, cât și pentru tratarea celor care au avut Covid, a fost fără precedent.

Scandalul a început atunci când în urma unui studiu non-aleatoriu s-a constatat că HCQ și antibioticul azitromicină au eliminat prezența SARS-CoV-2. Ecourile descoperirii au fost mult mai mari în momentul în care președintele Trump a scris pe pagina sa de Twitter despre acesta și ulterior a promovat medicamentul minune de peste 50 de ori. Între timp, medicii au încercat să sublinieze că există puține dovezi în sprijinul ideii că hidroxiclorochina are eficiență împotriva COVID-19.

Citește și:

Pentru a doua oară, OMS a oprit testele clinice la hidroxiclorochină: Nu reduce mortalitatea la COVID

SUA trimite unei țări două milioane de doze de hidroxiclorochină, în ciuda avertismentelor privind riscurile medicamentului

Hidroxiclorochina crește riscul de deces la pacienţii de COVID-19

Pacienţii din România cu boli autoimune, sacrificaţi pentru COVID-10, hidroxiclorochina stă în depozite

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase