Home » D:News » Turiștii români pot călători în Israel. Care sunt condițiile de intrare în țară

Turiștii români pot călători în Israel. Care sunt condițiile de intrare în țară

Turiștii români pot călători în Israel. Care sunt condițiile de intrare în țară
Credit foto: Profimedia
Publicat: 22.09.2021

Reluarea turismului internațional în Israel. Turiștii români pot călători în Israel cu certificat de vaccinare, test COVID PCT, test serologic și PCR la intrarea în țară.

Israelul, țara unde aproximativ 65% din populație a fost vaccinată împotriva coronavirusului, anunță noi condiții pentru accesul în țară de turiștilor străini, în condițiile în care autoritățile au decis la finalul lunii august administrarea dozei a treia de vaccin. Primirea turiștilor are loc după mai mult de 1 an și jumătate de la închiderea granițelor și mai multe perioade de restricții severe.

Autoritățile de la Ierusalim au emis un ordin care prevede reluarea turismului internațional, precum și noile reguli după care turiștii din majoritatea țărilor lumii vor putea vizita Israelul, dar, momentan, accesul este permis doar grupurilor organizate din 5 până la 30 de persoane, printr-o agenție de turism. Agenția are obligația de a transmite lista completă a turiștilor cu minim 2 săptămâni înaintea călătoriei.

Începând cu 19 septembrie 2021, turiștii pot intra în Israel cu certificat de vaccinare, test COVID PCR, test serologic și PCR efectuat la intrarea în țară, plus PLF completat înainte de plecarea din Romania.

Cât costă testul efectuat la intrarea în Israel?

„Turiștii ce fac parte din aceste grupuri trebuie să îndeplinească simultan următoarele condiții: sunt vaccinați cu schema completă; nu au trecut mai mult de 6 luni de la imunizare; prezintă la intrarea în țară un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72h înainte de intrarea în Israel; sunt de acord să efectueze la sosirea pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, pe cheltuiala proprie, un alt test PCR și un test serologic care să ateste efectuarea vaccinului”, potrivit Ministerului israelian de Turism.

Până la sosirea rezultatului, turiștii își pot continua călătoria în Israel, conform programului planificat. Testul efectuat la intrarea în Israel pe cale aeriană costă 80 NIS (circa 105 lei) cu plată în avans sau 100 NIS (circa 132 lei) plată pe loc, în aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv.

În cazul în care au trecut mai mult de 6 luni de la imunizarea prin vaccinare, turiștii români nu vor mai putea intra în Israel decât dacă vor avea efectuată și o a treia doză de vaccin, care să le revigoreze răspunsul imunitar la un eventual contact cu virusul.

Adițional, turiștii trebuie să completeze și un formular simplu de localizare, cu maxim 24 de ore înainte de plecarea spre Israel, formular ce conține informații precum data și tipul vaccinului ce le-a fost administrat, persoane alături de care călătoresc sau țări vizitate în ultimele 14 zile.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase