Home » D:News » Drona Airwolf dezvoltată de Kratos a demonstrat că poate lansa din aer o dronă kamikaze

Drona Airwolf dezvoltată de Kratos a demonstrat că poate lansa din aer o dronă kamikaze

Publicat: 29.09.2021

Kratos a demonstrat abilitatea aeronavei fără pilot Airwolf de a lansa din aer o dronă kamikaze AeroVironment Switchblade.

Acest test a deschis calea pentru o nouă oportunitate semnificativă pentru modul în care Airwolf ar putea fi aplicată la nivel operațional. Compania a oferit detalii limitate despre Airwolf, cea mai mică și mai ieftină dintre conceptele tactice făcute publice de către Kratos.

Steve Fendley, președinte al diviziei de sisteme fără pilot de la Kratos, a confirmat pentru jurnaliștii de la The War Zone că testul cu Switchblade „a avut loc în urmă cu mai multe luni”. De asemenea, Fendley a oferit alte detalii despre Airwolf, care a fost numit în trecut Tactical Firejet.

Compania „a fost contractată” pentru a livra sisteme Airwolf „la diferiți clienți”

Fendley a declarat că Kratos „a fost contractată” pentru a livra sisteme Airwolf „la diferiți clienți”, pe care nu i-a putut numi, concepute pentru supraveghere și misiuni de achiziție a țintelor, precum și pentru „susținere ofensivă”. Categoria cea din urmă ar putea să includă abilitatea de a lansa drone Switchblade.

Airwolf este o dronă relativ mică ce este lansată de la sol printr-un sistem de catapultare. Lungimea nu depășește 3,3 metri și anvergura aripilor atinge aproximativ 2 metri. Bineînțeles, Airwolf dispune de diferite capabilități pentru a transporta diverse încărcături și pentru efectuarea de misiuni tactice.

Nu a fost prima oară când Kratos a demonstrat abilitatea dronelor sale de a lansa o altă aeronavă

Switchblade este un sistem fără pilot foarte mic care a fost dezvoltat inițial pentru a fi transportat și aplicat de un singur individ la sol. Switchblade este o dronă kamikaze, o categorie de sisteme care combină capabilități găsite de obicei în cazul aeronavelor fără pilot configurate pentru misiuni de colectare de informații, supraghere și recunoaștere.

Fendley a mai subliniat că aceasta nu a fost prima oară când Kratos a demonstrat abilitatea uneia dintre dronelor sale de a lansa o aeronavă fără pilot mult mai mică. În decembrie 2020, compania, în colaborare cu Forțele Aeriene ale SUA, a desfășurat un test care a implicat drona stealth XQ-58A Valkyrie.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Dronele Aquiline ale CIA, asemănătoare unor păsări, ar putea fi și acum în una dintre clădirile de la Zona 51

Armata israeliană a dezvăluit un laser capabil să ardă drone din zbor și să le prăbușească

De ce dezvoltă Marina SUA drone care vor distruge ouăle din cuiburile păsărilor sălbatice

Un ofițer din cadrul Marinei SUA spune că și navele altor națiuni au fost urmărite de drone misterioase

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase