Home » D:News » Astronauții fac antrenamente fizice și mentale pe stația spațială chineză

Astronauții fac antrenamente fizice și mentale pe stația spațială chineză

Astronauții fac antrenamente fizice și mentale pe stația spațială chineză
Foto: CCTV+

Astronauții de pe stația spațială chineză Shenzhou 13 joacă un rol major în testarea și construirea primei stații spațiale pe termen lung a țării, dar mențin și un echilibru decent între viața profesională și viața privată.

Noile imagini video lansate de China Manned Space Agency (CMSA) arată că cei trei astronauți își fac timp pentru a-și menține starea fizică, în timp ce lucrează pentru a diminua efectele pe care le are expunerea de lungă durată a corpului la microgravitație, scrie Space.com.

Wang Yaping, a doua femeie din China aflată pe orbită și prima care a călătorit pe stația spațială chineză, este văzută folosind banda de alergare a stației pentru a se antrena, legându-se înainte de a se ridica și a alerga.

CMSA a început recent să ofere actualizări mai regulate de la Tianhe, modulul central al stației, după ce a oferit puține informații despre misiunea Shenzhou 13 în cele două săptămâni de la lansare și a furnizat o acoperire neregulată a misiunii precedente Shenzhou 12.

Peste 3 milioane de oameni au vizionat videoclipul antrenamentului lui Wang la puțin peste cinci ore după ce a fost postat pe contul CMSA de pe rețeaua socială Sina Weibo.

Stația spațială chineză este dotată cu echipamente pentru exerciții fizice și mentale

Dispozitivul de exercițiu pare să fie proiectat pentru a absorbi impactul loviturilor cu picioarele astronauților, astfel încât vibrațiile să nu afecteze nava spațială sau echipamentul acesteia.

Exercițiile fizice sunt vitale pentru a contracara pierderile musculare și osoase suferite de astronauții care rămân în microgravitație, iar echipajul Shenzhou 13 are doar o lună în misiunea de șase luni la bordul Tianhe.

Echipamentul de fitness al stației include o bicicletă și benzi de rezistență împreună cu banda de alergare. Comandantul misiunii, Zhai Zhigang, și colegii săi au practicat și arta marțială chineză tai chi.

Între timp, un alt membru al echipajului, Ye Guangfu, a fost văzut jucând un puzzle cu blocuri glisante, numit Huarong Pass, într-o altă postare populară pe social media.

Totuși, nu a fost totul numai distracție și jocuri pentru astronauți. Zhai și Wang s-au angajat recent în prima dintre cele două sau trei plimbări spațiale pentru a pregăti modulul Tianhe pentru lucrările viitoare și pentru sosirea de noi module anul viitor.

Shenzhou 13 a fost lansat pe 15 octombrie, iar Zhai, Wang și Ye vor rămâne la bordul Tianhe până în martie 2022.

Cea mai lungă misiune de zbor spațial uman din China de până acum a fost misiunea Shenzhou 12 de la începutul acestui an, care i-a avut la bord pe Nie Haisheng, Liu Boming și Tang Hongbo, care au locuit pe Tianhe timp de trei luni.

Vă recomandăm să citiți și:

Un mecanic de locomotivă din Japonia deschide un proces pentru că a fost amendat cu 49 de cenți pentru întârzierea unui tren

Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, a primit Premiul Saharov pentru „curajul său imens”

China vrea să combată cultura muncii în exces. Fenomenul este cunoscut drept „996”

Cel mai recent submarin al Chinei pare inspirat din noua clasă de submarine a Suediei

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult