Home » D:News » Rusia râdea de SpaceX, dar acum a ajuns să rezerve un loc pe nava lor pentru un cosmonaut

Rusia râdea de SpaceX, dar acum a ajuns să rezerve un loc pe nava lor pentru un cosmonaut

Rusia râdea de SpaceX, dar acum a ajuns să rezerve un loc pe nava lor pentru un cosmonaut
Foto: Shutterstock
Publicat: 10.12.2021

După mai mulți ani în care Rusia râdea de SpaceX,  batjocorea și chiar amenința subtil compania, acum este gata să facă pace cu aceasta.

De fapt Dmitri Rogozin, șeful agenției spațiale a Rusiei, Roscosmos, a anunțat pe Twitter că țara sa o va trimite pe Anna Kikina către Stația Spațială Internațională la sfârșitul anului viitor la bordul unei capsule SpaceX Crew Dragon și nu la cel al unei nave spațiale Soyuz.

Aranjamentul face parte dintr-un schimb de locuri, un astronaut NASA urmând să călătorească la bordul unei nave Soyuz cândva anul viitor, scrie Futurism.

Rusia râdea de SpaceX, dar acum a îngropat securea războiului

De ani de zile, Rogozin și CEO-ul SpaceX, Elon Musk, s-au luptat în declarații. Dar în ultimul timp, acțiunile lui Rogozin indică faptul că cei doi par să fi îngropat securea războiului. Cu alte cuvinte, NASA, SpaceX și Rusia sunt gata să colaboreze la trimiterea oamenilor pe orbită, ceea ce este de bun augur pentru viitorul explorării spațiului.

„Din punctul nostru de vedere, SpaceX a dobândit deja suficientă experiență pentru ca noi să putem pune cosmonauții noștri pe Crew Dragon”, a spus Rogozin la o conferință de presă în octombrie.

„Cred că vom fi în măsură să discutăm despre candidații care ar putea zbura către stația spațială la bordul Crew Dragon: cosmonauți ruși și astronauți americani care vor zbura către stația spațială cu nave spațiale rusești”, a adăugat el.

SpaceX a finalizat mai multe misiuni cu echipaj pe ISS în ultimii doi ani, demonstrând că capsula sa Crew Dragon este gata să facă pasul următor.

Va înlocui Crew Dragon vreodată calul de bătaie al Rusiei, Soyuz? Pe termen scurt, acest lucru pare puțin probabil.

Nava spațială a fost folosită de la sfârșitul anilor 1960 pentru a transporta astronauți în spațiu. În timp ce Roscosmos a făcut mai multe modificări în tehnologia capsulei de-a lungul deceniilor, designul de bază rămâne același.

Schimbul de locuri arată că colaborarea internațională poate fi reciproc avantajoasă, iar existența continuă a ISS este dovada supremă.

Vă recomandăm să citiți și:

Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, a primit Premiul Saharov pentru „curajul său imens”

Centru CIA pentru monitorizarea Chinei, „cea mai mare ameninţare geopolitică”

Motivul pentru care Rusia a arestat un cercetător de top în tehnologia hipersonică

Long March 5B, racheta chinezilor, s-a dezintegrat deasupra Oceanului Indian

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase