Home » D:News » COVID-19, cea mai mare criză globală care afectează copiii din toată activitatea UNICEF

COVID-19, cea mai mare criză globală care afectează copiii din toată activitatea UNICEF

COVID-19, cea mai mare criză globală care afectează copiii din toată activitatea UNICEF
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 10.12.2021

COVID-19 este cea mai mare criză globală care afectează copiii din toată activitatea de 75 de ani a UNICEF. Potrivit reprezentanților instituției, pandemia anulează toate progrese realizate în trecut, alte 100 de milioane de copii ajungând să trăiască în sărăcie.

COVID-19 afectează copiii la o scară fără precedent, provocând cea mai mare criză resimțită de copii pe care a cunoscut-o UNICEF în toată activitatea sa de 75 de ani, afirmă agenția ONU dedicată copiilor într-un raport publicat joi.
Documentul avertizează că, la aproape doi ani de la debutul pandemiei, impactul COVID-19 devine tot mai amplu, ceea ce adâncește sărăcia, intensifică inegalitățile și amenință drepturile copilului la un nivel fără precedent.

De-a lungul întregii noastre activități, UNICEF a contribuit la crearea unui mediu mai sănătos și mai sigur pentru copiii din întreaga lume, obținând rezultate extraordinare pentru milioane de copii. Aceste realizări sunt acum în pericol. Pandemia de COVID-19 este cea mai mare amenințare la adresa progreselor realizate pentru copii în toți cei 75 de ani de activitate. În timp ce numărul copiilor flămânzi, neșcolarizați, abuzați, săraci sau obligați să se căsătorească este în creștere, numărul copiilor care au acces la servicii medicale, vaccinuri, hrană suficientă și servicii esențiale este în scădere”, a declarat directorul executiv al UNICEF Henrietta Fore.

Alte 100 de milioane de copii trăiesc acum în sărăcie multidimensională

Raportul estimează că alte 100 de milioane de copii trăiesc acum în sărăcie multidimensională din cauza pandemiei, o creștere de 10 procente față de anul 2019. Aceasta înseamnă aproximativ 1,8 copii pe secundă de la mijlocul lui martie 2020.

Raportul prezintă și alte dovezi ale regresului, afirmând că numărul copiilor care trăiesc acum în gospodării ce se confruntă cu sărăcie monetară a crescut cu aproximativ 60 de milioane față de situația de dinaintea pandemiei, potrivit Mediafax. În plus, în 2020, peste 23 de milioane de copii au ratat vaccinuri esențiale – o creștere de aproape patru milioane față de 2019 și cel mai mare număr înregistrat în ultimii 11 ani.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase