Un meteor a cauzat o explozie echivalentă cu 30 de tone de TNT deasupra unui stat american

10 01. 2022, 09:30
Foto: Shutterstock

Locuitorii din vestul statului american Pennsylvania au avut parte de niște focuri de artificii speciale de Anul Nou; în prima zi a anului 2022, aceștia au putut auzi un zgomot impresionant cauzat de un meteor care a explodat.

Meteorul a spart bariera sunetului atunci când a trecut peste statul Pennsylvania, provocând un boom masiv echivalent cu 30 de tone de TNT, potrivit Futurism.

„Dacă facem o presupunere rezonabilă cu privire la viteza meteorului (72.420 de kilometri pe oră), putem aproxima dimensiunea obiectului la aproximativ un metru în diametru, cu o masă de aproape jumătate de tonă”, a anunțat NASA.

Agenția a mai precizat că, dacă cerul nu ar fi fost înnorat la momentul respectiv, oamenii din zonă ar fi putut observa cu ușurință o minge de foc masivă pe cer de aproximativ „100 de ori mai luminoasă decât Luna plină”.

Un meteor care a explodat a atras atenția locuitorilor, deși nu a putut fi văzut de nori

În ciuda norilor, acest meteor care a explodat a atras în continuare atenția multor locuitori. Oficialii din Pittsburgh și zona înconjurătoare au primit numeroase informații despre o explozie care a zguduit zona, potrivit contului de Twitter al județului Allegheny.

Deși este cu siguranță îngrozitor să-ți imaginezi un meteor explodând deasupra ta, de fapt nu este prea neobișnuit. Cu doar câteva luni în urmă, o explozie similară de meteoriți a zguduit statul New Hampshire. În martie 2021, un alt meteor i-a zguduit pe locuitorii din Vermont.

Deși nimeni nu a fost rănit în niciunul dintre cazuri, probabil că vom prefera în continuare să privim focuri de artificii la televizor pentru a marca Anul Nou, în loc de explozii masive, care „zguduie” Pământul, cauzate de meteori hipersonici.

Vă recomandăm să citiți și:

O navă spațială rusească a rămas blocată în orbita joasă a Pământului

Franța îl va imita pe Musk cu propriile rachete de lansare în stil SpaceX

Dezvăluirile unui copil care susţine că a fost extraterestru şi a trăit pe Marte

Vânzări masive pentru Blue Origin pentru zboruri în spațiu, după călătoria lui Jeff Bezos