Home » D:News » Soldații ucraineni desfășoară antrenamente în zona de excludere de la Cernobîl

Soldații ucraineni desfășoară antrenamente în zona de excludere de la Cernobîl

Publicat: 13.02.2022

Pe măsură ce tensiunile cresc între Rusia și Ucraina, soldații ucraineni care se pregătesc pentru un potențial conflict au început antrenamentele într-un loc neobișnuit: chiar în inima Zonei de Excludere de la Cernobîl.

Orașul abandonat și prăbușit din apropiere, Pripyat, le oferă soldaților o locație unică pentru a exersa războiul urban, departe de orice civili care ar putea fi afectați de exerciții, scrie IFL Science.

De asemenea, Pripyat oferă mediul perfect pentru desfășurarea de operațiuni militare clasificate și pentru identificarea punctelor slabe din zonă, asta până când au invitat un grup de jurnaliști internaționali să îi urmărească.

Soldații ucraineni se antrenează și păzesc simultan Pripyat

În timp ce soldații ucraineni participă la exerciții cu focuri reale pe străzile pustii din Pripyat, jurnaliştii din întreaga lume au urmărit cum aceștia afișează lecțiile învățate la anexarea Crimeei, în 2014. Se presupune că prezentarea a fost o demonstrație de forță, dar servește, de asemenea, ca un instrument de propagandă puternic pentru a combate propaganda tot mai mare care vine de la Moscova.

„Toate aceste scenarii sunt preluate și rezumate din cazurile care au avut loc începând cu 2014”, a declarat Denys Monastyrsky, ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei.

Soldații ucraineni
Foto: Profimedia

Zona de Excludere de la Cernobîl se întinde pe 2.600 de kilometri pătrați de-a lungul Ucrainei și se învecinează cu o rezervație radioecologică din Belarus; din cauza graniței, zona a fost identificată ca un posibil loc de intrare al Rusiei în caz de război.

Având o rută directă către capitala ucraineană Kiev, zona întinsă, dar în mare parte abandonată, ar fi un loc ideal de intrare în țară și, ca atare, Ucraina a trimis soldați să o apere și să se antreneze acolo.

Zona de Excludere a Cernobîlului este sigură și, de obicei, poate fi vizitată

În ciuda prezenței militare în creștere la granițele dintre Rusia și Ucraina și în apele din jur, președintele Vladimir Putin continuă să nege perspectiva unei invadări. Cu toate acestea, SUA au continuat să avertizeze că acest lucru se poate totuși întâmpla.

În timp ce mulți oameni s-ar feri de o plimbare prin locul celui mai grav dezastru nuclear din istorie, Zona de Excludere este de fapt complet sigură, atât timp cât stai departe de pădure și de mașinăriile împrăștiate pe acolo care au fost folosite pentru a îndepărta materialul radioactiv care ardea din reactorul care se topea.

Turiștii vizitează în mod regulat peisajul incredibil de lângă reactor și zona înconjurătoare, care include: Pripyat, orașul abandonat cu parcul tematic părăsit; laboratoare multiple, care conțin șiruri de borcane cu specimene în ele; o stație radar sovietică secretă; și unele dintre ultimele statui ale lui Lenin rămase din Uniunea Sovietică, care nu au fost distruse de administrațiile ulterioare.

Lucrătorii din zonă trebuie să respecte un model strict cu ture de 3 săptămâni de lucru și 3 săptămâni libere pentru a limita cantitatea de radiații de fond la care sunt expuși. Cu toate acestea, unii localnici, supranumiți „stalkers”, intră în mod regulat în zonă și campează acolo, iar unii dintre cei care locuiau acolo înainte de dezastru s-au întors să locuiască în satele abandonate.

Vă recomandăm să citiți și:

Israelul vrea condiții stricte în ceea ce privește relansarea Acordului nuclear iranian

Nou plan israelian de colonizare, la periferia Ierusalimului. Palestinienii cer SUA să intervină

Motivul pentru care talibanii nu pot cuceri provincia Panjshir din Afganistan

Turcia construieşte propria sa versiune a Pentagonului. „Va inspira teamă inamicilor noștri”

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase